Sony’s 3D OLED-bril heeft virtueel scherm van 750-inch

facebook
twitter

Deze bril van Sony mag er dan een beetje ouderwets uitzien, dankzij twee High Definition OLED-displays kun je er een virtueel scherm van maar liefst 750-inch mee creëren, dat in staat is om 3D-beelden weer te geven. De ‘Personal 3D Viewer’ heeft bovendien ingebouwde speakers die zorgen voor 5.1 surround sound, en is via HDMI eenvoudig aan te sluiten op televisies, spelcomputers en Blu-ray- en dvd-spelers. Hoewel films kijken hiermee een wat eenzame ervaring wordt, zijn dit toch specificaties die me doen watertanden. Vanaf november is het de HMZ-T1 te bestellen in Japan, voor een omgerekende prijs van zo’n 540 euro.

USB-stick van 2TB is extreem klein

facebook
twitter

Op deze USB-stick van de Taiwanese fabrikant ITRI kun je ondanks zijn zeer kleine afmetingen maar liefst twee terabyte aan data kwijt. De ‘Thin Card’, die werd getoond op een elektronicabeurs in Taiwan, maakt gebruik van USB 3.0 en zal beschikbaar zijn in varianten van tussen de 16GB en 2TB. Prijzen en beschikbaarheid zijn helaas nog niet bekend gemaakt, dus vooralsnog moeten we het doen met de onderstaande video.

Ga verder...

Interactieve pooltafel

facebook
twitter

In het Hard Rock Hotel in Las Vegas is sinds kort een pooltafel met het CueLight systeem te vinden: een camera registreert de locatie van de ballen, waarna een HD-beamer digitale effecten toevoegt tijdens het spelen. Ziet er leuk uit, zoals de onderstaande video van de interactieve pooltafel bewijst. Of je spel er met zoveel afleiding beter van wordt is natuurlijk wel de vraag.

Ga verder...

Magnetisme op zijn mooist

facebook
twitter

In deze bijzondere video van filmmaker Kim Pimmel zien we een vloeistof met magnetische deeltjes die zich door een hoeveelheid zeepsop richting een magneet beweegt. Door ook nog rode kleurstof toe te voegen wordt de timelapse helemaal een lust voor het oog.

Ga verder...

Wacom Inkling: digitaal tekenen

facebook
twitter

Vandaag kondigde Wacom de Inkling aan, een interessant apparaat waarmee je jouw tekeningen op papier meteen digitaal beschikbaar maakt. Nadat je een vel papier in de ontvanger hebt gedaan en er iets op hebt geschreven met de ‘Inkling Digital Pen’, kun je jouw creaties in verschillende formaten (JPEG, BMP, TIFF, PNG, SVG en PDF) op de computer gebruiken. Ideaal voor grafisch ontwerpers en kunstenaars! Vanaf volgende maand is de Wacom Inkling beschikbaar voor een prijs van 199,99 dollar. Video:

Ga verder...

‘s Werelds grootste schommel

facebook
twitter

Hardcore schommelaars zouden zich de volgende vakantie richting Nieuw Zeeland moeten bewegen, en dan specifiek richting Queenstown. Daar bevindt zich namelijk ‘s-werelds grootste en meest extreme schommel aller tijden. De A.J. Hackett Bungy’s Nevis Swing maakt een boog van 300 meter met een vrije val van 70 meter, en dat over een landschap vol met rotsen en ravijnen! Benieuwd hoe dat er uitziet? Bekijk dan de filmpjes hieronder.

Ga verder...

Fresh Gadgets