Asus kondigt maar liefst vier tablets aan

Gadgetliefhebbers kunnen zich opmaken voor een stel goede dagen: de CES 2011, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld, gaat namelijk morgen van start. Uiteraard zijn er altijd een paar fabrikanten die een voorschot nemen op het festijn. Zo heeft Asus vandaag in een persconferentie aangekondigd het komende jaar maar liefst vier tablets te gaan uitbrengen. Haal even diep adem: de EEE Pad MeMo, EEE Pad Slider, EEE Pad Transformer en de EEE Slate EP121. Hieronder lees je er meer over.

EEE Pad MeMo

Dit apparaat is goed vergelijkbaar met de Galaxy Tab van Samsung. Het betreft namelijk ook een 7-inch Android-tablet. Dit model heeft echter de beschikking over een dual-core Snapdragon processor en zal gaan draaien op Android 3.0. Beschikbaar in juni voor 499 dollar.

EEE Pad Slider / EEE Pad Transfomer

Allebei de apparaten draaien op NVIDIA’s Tegra 2 platform en hebben een scherm van tien inch, wat tot gevolg heeft dat ze uitermate geschikt zijn voor het bekijken van HD-video’s en spelen van games. De dual-core processoren zullen hiermee ook geen enkele moeite hebben. Het grote verschil tussen deze tablets is dat de EEE Pad Slider een uitschuifbaar toetsenbord heeft en de Transformer een toetsenbord wat je eraan kunt klikken. De Slider komt in mei voor 499 dollar, de Transformer in april voor 399 dollar.

EEE Slate EP121P

Dit is misschien nog wel het meest opvallende apparaat van de vier. Het is namelijk een tablet met Windows 7, een Core i5 processor en 4GB RAM. In combinatie met het 12-inch scherm en 64GB aan SSD-geheugen belooft dit een monster van een tablet te worden. Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekend gemaakt.

Volgende bericht: Klassieke NES-spellen in 3D