Bravia vs Retina Display vs Super Amoled

Er zijn een paar opvallende trends waar te nemen, als je kijkt naar de nieuwste generatie smartphones die op dit moment de fabrieken uitrolt. Zo merk je dat de schermen steeds groter worden. Dat is anders dan vorig jaar: toen lanceerde men nog de ene na de andere mini-versie van bepaalde mobiele telefoons. Goede voorbeelden hiervan waren de de Sony Ericsson Xperia X10 mini en de LG Mini. Sinds eind 2010 moeten schermen dus vooral lekker groot zijn. De reden die hieraan ten grondslag ligt is simpel; mensen gebruiken hun mobiele telefoon steeds vaker om te gamen en om video’s te bekijken. Ook surfen op het web is op een mooi groot en helder scherm veel prettiger.

Speelfilms worden overigens nog niet zo veel bekeken op telefoons. Het zijn voornamelijk Youtube-filmpjes en zelf opgenomen video’s die op de mobiele telefoon worden bekeken. Hier stippen we direct een ander opvallende trend aan, want met de camera van elke high-end smartphone kan je tegenwoordig in HD-kwaliteit video’s maken.

Verschillende schermtechnieken

Telefoonproducenten zijn er zich van bewust dat bij de keuze voor een nieuwe mobiele telefoon de kwaliteit van het scherm tegenwoordig heel belangrijk is. Niet voor niets gaf Apple bij de introductie van de iPhone 4 aan dat een belangrijk onderscheidend punt hun Retina Display was, de volgens Apple op dat moment allerbeste schermtechniek. Vervolgens lanceerde Samsung vlak na de introductie van de iPhone 4 hun Samsung Galaxy S. Ook bij deze telefoon werd als belangrijkste verkoopargument het Super Amoled scherm genoemd. Dit zou zorgen voor het scherpste beeld. En nu is er weer iets nieuws. Vorige week kon je hier al lezen dat Sony Ericsson een nieuwe smartphone heeft gepresenteerd. Men toonde toen namelijk in Las Vegas hun nieuwste Xperia telefoon, de Sony Ericsson Xperia Arc. Trots vertelde Sony Ericsson over het integreren van de Bravia techniek van hun televisieafdeling in deze nieuwe smartphone. Hierdoor zou de Sony Ericsson Xperia Arc namelijk het meest heldere scherm van dit moment hebben!

Maar welke wint?

Dus in korte tijd beloven drie grote telefoonfabrikanten dat hun technologie voor het beste scherm zorgt. Welke techniek is het beste? We vonden de onderstaande video, waarin je de Sony Ericsson Xperia Arc met de Bravia techniek in het midden ziet liggen, geflankeerd door de Samsung Galaxy S (SuperAmoled) en de iPhone 4 (Retina Display). Wij vinden het scherm van de Sony Ericsson Xperia Arc het beste uit de test komen. Mee eens? Kijk en oordeel zelf.

Volgende bericht: Maak een motorfiets van een aansteker