CES 2011: Sony Ericsson toont Xperia Arc

Sony Ericsson heeft vannacht op de CES 2011 de Sony Ericsson Xperia Arc gepresenteerd. Met een maximale dikte van slechts 8,7 mm, een licht gekromde achterkant, een capacitief touchscreen van 4,2 inch en metallic accenten zal dit nieuwe toestel de harten van menig gadgetfreak sneller laten kloppen. Deze nieuwe smartphone is zowel qua ergonomie als qua ontwerp vernieuwend te noemen.

Android-OS

De Sony Ericsson Xperia Arc wordt hoogstwaarschijnlijk de opvolger van de Xperia X10. Dit succevolle Android-paradepaardje ontving recent de upgrade naar Android 2.1 (Eclair) en maakt medio 2011 waarschijnlijk de sprong naar versie 2.2 (Froyo). De bijzonder mooi vormgegeven Arc zal bij de lancering echter al voorzien zijn van Android versie 2.3 (Gingerbread). In deze versie kun je onder andere rekenen op een betere interface voor text-invoer, een applicatie voor internetbellen (SIP) en betere toegang tot de secundaire camera.

Specs

Dit alles wordt op de Sony Ericsson Xperia Arc mogelijk gemaakt middels de welbekende 1 GHz SnapDragon processor. Hoewel niet direct vernieuwend, heeft deze eenheid al vele malen bewezen de rekenkracht in huis te hebben om zaken als HD-video en 3D-gaming mogelijk te maken. Over HD gesproken; met behulp van de 8,2 megapixel camera kun je op de Xperia Arc perfecte HD-video’s opnemen. Dankzij de HDMI-poort kun je deze weer in volle glorie via je televisie afspelen.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs van de Sony Ericsson Xperia Arc is helaas nog niets bekend. Wat we wel weten, is dat dit toestel in het eerste kwartaal door Sony Ericsson op de markt gebracht zal worden. Of dit ook geldt voor de Nederlandse markt, is nog even een raadsel.

Volgende bericht: Scooba: robot die het toilet schoonmaakt