DARPA ontwikkelt holografische zonnebril

Of het nu om de bouw van een 100-year Starship gaat, of een op afstand bestuurbare spy-drone vermomd als een kolibri. De technische afdeling van het Amerikaanse leger weet ons als gadgetfreaks telkens weer te verbazen. Dit keer komen ze op de proppen met een holografische zonnebril, ontwikkeld om soldaten live visueel contact met de luchtondersteuning te geven.

Een van de ontwikkelaars stelt: “Door head-tracking weet de bril waar de gebruiker kijkt, waardoor de informatie die gebruiker ziet zich aanpast aan hoe hij zijn hoofd positioneert. Theoretisch gezien zou je in de lucht kunnen kijken om een klein groen driehoekje te zien die je vertelt dat er op een hoogte en afstand van x kilometer een F-16 vliegt, inclusief informatie over de beschikbare munitie. Op basis van deze info kan de gebruiker snel een beslissing nemen over de te nemen actie.”

Hoewel de schrijver van dit bericht niet gelooft in de zin van oorlog, gaat zijn gadget-minnende hartje toch sneller kloppen van al technische geweld! Misschien moeten ze een civiele versie maken die je live info geeft over de waar de gezelligste kroegen zijn. Daar hebben we pas echt wat aan.

Volgende bericht: iPad 2 3D interface zonder brilletje