De Volkswagen I.D. Buzz wordt de Tesla van de busjes

De kogel is door de kerk! De hoge heren in de top van Volkswagen hebben besloten dat ze de Volkswagen I.D. Buzz in productie gaan nemen. De langverwachte opvolger van het iconische hippiebusje zal een volledig elektrische aandrijflijn krijgen, waarbij elke as is voorzien van een elektromotor. Het totale vermogen waarover de I.D. Buzz gaat beschikken is een behoorlijke 369 pk.

id-buzz

Dat is ruim twaalf keer het vermogen van het originele busje, dat het moest stellen met een 30 pk sterke benzinemotor. Genoeg om snelle aannemers, yuppensurfers en haastige huismoeders een glimlach op het gezicht te toveren. Met het bereik zit het ook wel goed, want een accupakket van 111 kW zorgt ervoor dat je ongeveer 500 kilometer ver kunt komen.

Vanzelfsprekend haakt Volkswagen in op het autonome rijden. Onder de noemer I.D. Pilot wordt er aan een systeem gesleuteld dat taken van de bestuurder kan overnemen. We moeten alleen nog wel even geduld hebben, want de I.D. Buzz zal pas in 2022 van de fabrieksband rollen. Over een prijs is nog niets bekendgemaakt.

Volgende bericht: De evolutie van videogame-graphics