Devolo Multiroom Wifi Kit: snel internet, waar je ook bent

Heb je net een betonnen nieuwbouwappartement betrokken en een glasvezel internetabonnement afgesloten voor razendsnel internet, kom je er achter dat je met het huidige modem op de slaapkamer of op kantoor nauwelijks internet hebt. Het Wifi-signaal wordt ergens door verstoord, waardoor jij zit met lange buffertijden wanneer je een Netflixje aanslingert.

Devolo heeft een nieuw apparaat ontwikkeld waarmee het Wifi-signaal in je huis via het elektriciteitsnetwerk wordt doorgestuurd naar dLan Wifi AC-adapters, die je overal in huis in het stopcontact kunt pluggen. Bij mij thuis is bijvoorbeeld het WiFi-signaal in de woonkamer uitstekend, rond de 40 Mbps, maar in mijn slaapkamer (waar ik graag wat gestreamde filmpjes tot mij neem) is de snelheid beduidend lager: ik kom niet boven de 12 Mbps uit.

Middels de Devolo Cockpit, een programma waarmee je de verbinding van de adapters kunt controleren, vind je probleemloos de juiste configuratie van het netwerk en is de installatie van het systeem binnen een handomdraai gepiept. Het resultaat bij mij thuis: in mijn slaapkamer haal ik plots de 40 Mbps die mijn provider mij belooft. In de woonkamer zat ik al op de maximale haalbare snelheid die mijn internetaansluiting biedt, dus daar is logischerwijze geen verbetering te merken. Met een adviesprijs van 299,90 euro is de Multiroom WiFi Kit niet goedkoop, maar iets wat je dagelijks intensief gebruikt mag wat mij betreft ook z’n prijs hebben.

Volgende bericht: Foiler: waan je James Bond met je eigen draagvleugelboot