Een jongen uit Friesland verkoopt zijn drones wereldwijd

De 19-jarige Fries Mark Woortmeijer verkoopt met zijn bedrijf Custom Drone drones aan klanten over de hele wereld. Van het bouwen van boten en helikopters maakte hij de overstap naar het bouwen van drones, die hij eerst via Marktplaats en nu via zijn eigen website verkoopt. Fresh Gadgets nam de trein naar Friesland en ging bij hem op bezoek.

IMG_0070

Tussen de drones zitten exemplaren met camera’s die diepte kunnen meten of tegen extreme hitte kunnen, zoals de brandweer bij hem bestelde. Omdat ik razend benieuwd was hoe deze jongen zo’n succesvol bedrijf op heeft weten te zetten, stelde ik hem vijf vragen.

Sinds wanneer ben jij bezig met drones?

“Vanaf jongs af aan ben ik bezig geweest met techniek. Toen ik vier jaar was begon ik samen met mijn opa met het bouwen van bestuurbare boten en helikopters. Daardoor wist ik al veel van het bestuurbare gedeelte van techniek. Op mijn zestiende kwam ik erachter dat er drones bestonden. Omdat helikopters duur waren om te maken en moeilijk waren om te besturen, ging ik over op drones. Na een half jaar had ik mijn eerste drone gebouwd die ik op Martkplaats zette. Deze drone heb ik nooit verkocht, hij staat nog steeds in de woonkamer en ik gebruik hem voor tests. De drones die ik daarna in elkaar knutselde verkocht ik wel.”

IMG_0089

Wanneer ben je Custom Drone begonnen?

“De drones die ik bouwde verkocht ik onder mijn eigen naam op Marktplaats. In het begin was ik de enige die dat deed en met veel zoekwoorden in de titel was ik goed te vinden. Ik kreeg steeds meer aanvragen van mensen die mijn drones op internet hadden gezien en ben toen Custom Drone begonnen. Het grappige is dat mijn eigen naam bekend was op internet en mensen me via mijn nieuwe website vroegen waar die ene Mark van Marktplaats was.”

IMG_0086

Hoe heeft jouw bedrijf zich ontwikkeld tot het succes dat het nu is?

“In het begin promootte ik mijn bedrijf via Marktplaats en ik kreeg veel aanvragen via via. Nu krijg ik aanvragen via mijn website en verkoop ik in Nederland vooral in het zuidelijke deel van het land en aan het buitenland. Ongeveer anderhalf jaar nadat ik met Custom Drone begon kreeg ik aanvragen van internationale klanten. Inmiddels heb ik geleverd aan klanten in België, Duitsland, Spanje, Italië, Australië, Dubai en bijna aan Ghana. Die laatste deal ging niet door omdat ik het zaakje niet vertrouwde. Een regering mailde me via een @live adres dat men vijftien drones wilde hebben die bij elkaar 1.5 miljoen zouden kosten. Ze wilden echter niet naar Nederland komen om een contract te komen tekenen en wilden ook niet dat ik naar hen toe zou komen.”

Hoe ga je te werk?

“Mijn klanten komen meestal langs bij het huis van mijn ouders in Woudsend, een klein dorpje in Friesland, maar ik ga ik ook wel eens naar Van der Valk Hotels of de klanten zelf voor demonstraties. Of ik naar een klant toe ga hangt er vanaf of ik daar kan vliegen met mijn drones. Ik heb bijvoorbeeld met drones gevlogen in de studio bij Omrop Fryslân. Met mijn klanten bespreek ik wat ik voor ze kan doen en naar aanleiding van dat gesprek bouw ik een drone. Voordat ik die presenteer test ik hem zelf. Dit doe ik meestal in de achtertuin, soms in een weiland als ik precies wil weten wat ik er allemaal mee kan. Ik werk in principe alleen, maar heb wel projecten gedaan samen met andere bedrijven. Ik heb bijvoorbeeld een bedrijf geholpen met de besturing van een drone die een mens moest optillen. Dat waren gewoon kleine opdrachtjes.”

IMG_0091

Hoe zie je de toekomst van jouw bedrijf?

“De meeste drones die ik nu bouw zijn om mee te fotograferen en te filmen, maar ik heb ook drones gemaakt die worden gebruikt om kaarten te maken. Ik heb een paar kleine drones geleverd aan particulieren en verder eigenlijk alleen aan bedrijven. Dat wil ik ook zo houden. Ik denk dat ik me moet blijven richten op de grote drones die groot moeten blijven omdat ze bijvoorbeeld een zware camera moeten tillen. Kleine drones zijn een stuk goedkoper geworden omdat ze nu veel worden geproduceerd, terwijl grote drones relatief duur blijven. Standaard drones lever ik ongeveer vanaf 1.000 euro, maar er zitten er ook van 10.000 euro tussen.

IMG_0112

De duurste drone die ik heb verkocht kostte 15.000 euro. Dit was een drone voor de brandweer die zo kostbaar was omdat er niet alleen een gewone camera onder hing, maar ook een warmtebestendige camera van 7.000 euro. Ik ga hiermee door en ga nu een drone maken voor de brandweer in Australië. Wat ik naast het bouwen doe, is drones promoten. Zo heb ik nu een contract met het bedrijf 3D Robotics uit Amerika, dat een nieuwe smartdrone heeft uitgebracht. Ik krijg deze drones thuis, maak ze af en promoot en verkoop ze in de Benelux.”

IMG_0075

Dit stuk werd geschreven en van foto’s voorzien door Eva Oosterveld, oprichter en eigenaar van het blog FormuleKunst.

Volgende bericht: Umbrellocked: de paraplu die je op slot kunt doen