Een weekje met de John’s Phone

Vorige week kreeg ik van Coebergh PR & Communicatie een John’s Phone toegestuurd om er een tijdje mee te kunnen spelen. Het apparaat, een creatie van het Amsterdamse reclamebureau John Doe, is ontwikkeld als ‘s werelds meest eenvoudige telefoon. Geen nutteloze informatie of franjes als een camera, sms, internet en eindeloos veel ringtones. De John’s Phone houdt de dingen simpel. Maar wat kan het toestel dan wel? De telefoon kan bellen en ophangen, harder en zachter en aan, uit of op slot. Verder kan je onder iedere nummertoets een telefoonnummer opslaan. Heb je meer dan 10 vrienden? Geen probleem. De John’s Phone verbergt namelijk aan de achterkant een adressenboekje en een pennetje. Leuk detail: achterin het adressenboekje zijn een paar pagina’s gereserveerd voor wat oud Hollandsch vermaak, je kunt er namelijk het spel Boter Kaas en Eieren op spelen!

Wat mij deze week is opgevallen, is dat ik voor het eerst in hele lange tijd een gebruikershandleiding heb gelezen. Ik probeerde het nummer van een goede vriend van mij op te slaan, maar ik had geen idee welk van de 11 knoppen ik daarvoor moest gebruiken. Om het zo te zeggen; ik zag door het gebrek aan bomen het bos niet meer. Na een tijdje vogelen heb ik de meeste functies toch kunnen achterhalen, waarna de telefoon heel prettig in de omgang is. Het voelde eigenlijk als een soort ontlading: geen smsjes ontvangen, geen mailtjes checken, niet eindeloos rondstruinen op het internet. Gewoon bellen en gebeld worden. Rust. Het leukste van alles is eigenlijk de reacties van de mensen om mij heen. Tot een paar jaar geleden was je helemaal de bink met een iPhone, maar nu kijkt niemand daar meer van op. Met de John’s Phone sta je wel in het middelpunt van de belangstelling.

Concluderend: de John’s Phone ontstrest, ziet er supertof uit, maar is in het drukke dagelijkse leven toch niet heel erg handig vanwege het gebrek aan functies. Zie de Jonh’s Phone meer als een bijzonder kledingsstuk dat je zo-nu-en-dan aantrekt. Gewoon om even op te vallen tussen de massa. Of neem ‘m mee op vakantie, want je kan overal ter wereld bellen en de accu houdt het minimaal 3 weken uit!

Volgende bericht: Prachtig: mechanische briefkaarten