Ford en B&O Play: een gouden combinatie

Het Deense Bang en Olufsen is al bijna een eeuw heer en meester in het ontwikkelen en produceren van excellente geluidsystemen voor in huis. Met die kennis en ervaring op zak is de jongste dochteronderneming van het merk, B&O PLAY, de samenwerking aangegaan met Ford om de nieuwste Fiësta te voorzien van ijzersterke audio. Op een evenement met de naam ‘The Science of Sound’ in Kopenhagen kregen wij de gelegenheid om kennis te maken met het systeem.

Ford-vignale-3

Tien speakers, negen kanalen en 675 Watt

De techneuten en designers zijn in staat gebleken om maar liefst tien speakers (vier woofers, vier tweeters, een midrange en een flinke subwoofer) in de auto te verwerken, die worden aangestuurd door een versterker met negen kanalen en een totaal vermogen van 675 Watt. Daar kun je een aardig feestje mee bouwen, kan ik uit ervaring zeggen. Bovendien hebben de audiospecialisten van Harmann honderden uren besteed aan het tot in perfectie afstellen van het systeem zodat je – ongeacht welk genre je luistert – een ongekende geluidsbeleving hebt.

ford-bo-2

Het effect van zo’n uitgemeten en uitgebalanceerd geluidssysteem is toch wel bijzonder: het lijkt haast of de interieurruimte lijkt te groeien wanneer je de muziek aanzet. Zie het als je persoonlijke concertzaal op wielen. Uiteindelijk is het gewoon heel fijn om tijdens het doorgaans saaie woon-werkverkeer te kunnen genieten van premium audio, en daar hoef je vanaf nu dus geen dikke patserbak meer voor te rijden. Het B&O PLAY systeem wordt bij de nieuwe Ford Fiësta als optie aangeboden in een pakket met onder andere navigatie voor een bedrag van 900 euro.

Volgende bericht: De verborgen CGI van David Fincher