Google Nexus S vs de Samsung Galaxy S en Nexus One

De Google Nexus S, die vanaf heden in Nederland beschikbaar is, werd gepresenteerd als een van de meest innovatieve telefoons van dit moment. Fresh Gadgets trok er op uit om te bepalen of dat daadwerkelijk zo is. We hebben de Samsung Galaxy S en de Google Nexus One naast de Google Nexus S gelegd. De drie belangrijkste verschillen:

– De Google Nexus S heeft een interne NFC chip, waarmee het mogelijk wordt om met je telefoon te betalen.

– De Nexus S en de Galaxy S hebben een 4-inch scherm, terwijl de Nexus One het met een scherm van 3,7 inch moet doen.

– De Google Nexus S is ontwikkeld met Android 2.3 (Gingerbread) als uitgangspunt. Hij staat vol met de laatste Google applicaties. Waarschijnlijk krijgen de twee andere Android smartphones ook een update naar Gingerbread, maar ze zijn niet ontwikkeld met het oog op Android 2.3.

Hieronder bespreken we nog een aantal opvallende punten uit de vergelijking.

Vormgeving

De Google Nexus S is wat ons betreft mooier vormgegeven dan zijn kleine broertje, de Google Nexus One. Die oogt namelijk erg plastic-achtig. Qua uiterlijk lijkt de Google Nexus S dan wel weer vrij veel op de Samsung Galaxy S. Al zie je toch dat er net iets meer zorg besteed is aan de afwerking van de Nexus S. Google heeft gekozen voor een aparte welving in het scherm. Hiermee willen ze je het idee geven dat het toestel letterlijk naar je lacht. Details, details. Qua gewicht ontlopen ze elkaar trouwens nauwelijks.

Schermen

De telefoons hebben alle drie een touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels. De Amerikaanse variant van de Google Nexus S heeft net als de Samsung Galaxy S een 4-inch SuperAmoled scherm, terwijl de Nexus One het met een 3,7-inch Amoled scherm moet doen. Overigens krijgt de Google Nexus S in Nederland en een aantal andere Europese landen een Super Clear LCD scherm.

Geheugen

Ze hebben alle drie een geheugen van 512 MB RAM meegekregen, en dat is precies voldoende om probleemloos met applicaties te spelen. Iets meer RAM-geheugen had echter niet misstaan. De Nexus S, Nexus One en Galaxy S hebben respectievelijk 16GB, 512MB en 16GB aan intern geheugen. Bij de oudere toestellen is dat tot 32GB uitbreidbaar, opvallend genoeg kan dat bij de Nexus S niet.

Processoren

De Google Nexus S is geproduceerd door Samsung. Het is dan ook niet raar dat hij dezelfde 1GHz Hummingbird processor heeft als de Samsung Galaxy S. De Google Nexus One heeft overigens ook een 1GHz processor. Dat is echter een Snapdragron processor en die zijn ietwat langzamer dan de geavanceerdere Hummingbird processor.

Verder constateerden we dat er weinig verschillen zijn, een upgrade van de Galaxy S naar een Nexus S lijkt me niet noodzakelijk. Mocht je geld over hebben dan zou je de overstap van de Nexus One naar de Nexus S kunnen maken. Ook Google heeft de toestellen overzichtelijk naast elkaar gezet.

Volgende bericht: Xbox 360 broodrooster-casemod