Hyperdrive geeft je MacBook weer verbindingsmogelijkheden

De nieuwste MacBook van Apple is geavanceerder dan ooit, maar toch hebben veel mensen die een exemplaar hebben aangeschaft allemaal dezelfde klacht: een groot gebrek aan verbindingsmogelijkheden. Apple verving namelijk de SD-kaartlezer, de HDMI-aansluiting en de MagSafe oplaadpoort voor vier USB-C ingangen. Vanzelfsprekend met het oog op de toekomst, maar vooralsnog hebben de meeste mensen gewoon nog een SD-kaartje in de camera zitten en willen ze graag hun externe beeldscherm aansluiten via een HDMI-kabel.

De via Kickstarter gelanceerde Hyperdrive lost dat allemaal in één klap op. Je plugt ‘m in twee USB-poorten van je MacBook en krijgt in plaats daarvan een Thunderbolt 3 aansluiting, een MicroSD-slot, een gewoon SD-slot, een USB-C aansluiting, HDMI en twee reguliere USB 3.1 poorten. Voortaan kan je dus weer al je oude vertrouwde accessoires gebruiken, terwijl je toch geniet van Apple’s nieuwste MacBook.

macbook-hyperdrive-2

Dat de Hyperdrive een gat in de markt weet te vullen blijkt wel uit het feit dat er binnen een paar dagen ruim 4.000 mensen een exemplaar hebben gereserveerd. Voor een totaalbedrag van meer dan 300.000 dollar, terwijl de campagne nog ruim een maand te gaan heeft. Voor een pledge van 69 dollar haal jij ‘m ook in huis.

Volgende bericht: Deze elektrische bakfiets is een ode aan het Victoriaans tijdperk