Infinity: een modulaire laptop voor kinderen

De NGO One Education legt zich toe op de productie van kindvriendelijke en betaalbare laptops in een poging een steentje bij te dragen aan het ambitieuze One Laptop Per Child project. Want hoewel al 40 procent van de bewoners van deze aardbol is verbonden met het internet, resteren er nog miljarden zielen die het moeten stellen zonder een onbegrensde informatievoorziening. En daarmee missen we een flink aantal creatieve breinen met oplossingen voor de problemen van onze wereld.

Infinity bestaat uit vier verwisselbare modules, een hub waar je alle modules aan koppelt, een afneembaar toetsenbord en een stevige cover die beschikbaar is in verschillende kleuren. De verschillende modules (scherm, accu, camera en het deel met daarin de CPU en het werkgeheugen) zijn eenvoudig zelf te vervangen met nieuwere componenten, waardoor de Infinity altijd bij de tijd blijft. De vervangen modules kunnen vervolgens worden gerecycled of worden doorgegeven aan andere kinderen.

infinity-modulaire-laptop-voor-kinderen-2

Via Indiegogo is de zoektocht naar investeerders gestart: voor een bedrag van 249 dollar reserveer je een exemplaar voor jezelf of iemand anders. Scholen kunnen gebruik maken van een aanbieding, waarbij je voor een bedrag van 2.390 dollar een pakket met tien stuks krijgt.

Volgende bericht: Jeremy Clarkson legt uit hoe Amazon met drones pakketjes gaat bezorgen