iPad 2 geruchten op een rijtje

Gezien het grote succes van de Apple iPad en de gewoonte van Steve Jobs om jaarlijks succesvolle producten te updaten, zou er zomaar eens binnen afzienbare tijd een opvolger van de populaire tablet kunnen komen. Het internet gonst al tijden van de geruchten over mogelijke features van de iPad 2. Hieronder zetten we er een aantal voor je onder elkaar. Vraag je jezelf af welke iPad 2 je wilt gaan aanschaffen? Bekijk dan even dit bericht.

Camera’s

Het meest waarschijnlijk is de komst van een tweetal camera’s, eentje aan de achterkant en een ander bij het scherm in de buurt (videobellen!). De vele kritiek die Apple kreeg vanwege het ontbreken hiervan lijkt te hebben geholpen.

Retina Display

Ook wordt er gesproken over de komst een Retina-display, zoals we dat kunnen vinden op de iPhone 4. Hierdoor wordt het scherm aanzienlijk scherper, en zoals je op het onderstaande plaatje kunt zien levert dat een prettigere gebruikservaring op

Uiterlijk

De achterkant van de iPad is momenteel gefabriceerd van aluminium. Sommige bronnen melden dat de iPad 2 hiervoor in de plaats een met koolstofvezel versterkt plastic zou kunnen krijgen. Gevolg: het apparaat zou nog lichter en dunner kunnen worden!

Overig

Ook zijn er nog wat andere geruchten: zo heeft men het over een eventuele USB-poort (doen, doen!), dual-core processor, gyroscoop en een verbeterde speaker. Wat hier van waar moge zijn is onduidelijk, maar volgend jaar zullen we hier zeker weten meer over gaan horen. Als je een iPad wilt gaan aanschaffen is het dus niet onverstandig om nog even te wachten. En kijk toch ook eens even naar de veelbelovendeĀ Android-tablet van Motorola, die begin volgend jaar uit moet komen.

Volgende bericht: IBM voorspelt komst van vijf technologische ontwikkelingen