LABB is het horlogebandje van de toekomst

Eigenlijk zijn er maar drie manieren om een horloge om je pols te binden: met een lederen bandje en een gespje, met een reeks metalen schakels met een sluiting, of met een bandje dat is voorzien van klittenband. Allemaal uitvindingen die zo oud zijn als het polshorloge zelf (op het klittenband na) en dus eigenlijk al ruim honderd jaar onveranderd in gebruik zijn. De hoogste tijd voor wat technologische vooruitgang.

Het Zwitserse NoonMoon ontwikkelde LABB, wat staat voor Loopless And Buckleless Band, als moderne interpretatie van het halverwege vorige eeuw uitgevonden klittenband. Zodra de speciaal ontworpen kunststof nopjes in de grijpers vastklikken ontstaat er een waanzinnig sterke verbinding, die alleen te verbreken is door het bandje op dezelfde manier los te maken waarop je hem hebt vastgezet.

noonmoon-labb

Bijkomend voordeel van het simpele ontwerp is dat er nooit gaatjes in het bandje hoeven te worden bijgemaakt of metalen schakels toegevoegd of weggehaald. NoonMoon zet voor de eerste productie in op de eigenaren van Apple Watches, die voor een pledge van omgerekend net geen 44 euro een exemplaar kunnen reserveren. Het lijkt mij duidelijk dat na de Kickstarter-campagne NoonMoon de horlogebandjes ook voor andere merken zal gaan maken.

Volgende bericht: Regisseur van District 9 ontwerpt Trump’s dienstauto en -vliegtuig