Rolls Royce Crystal Blue is technologisch zeer geavanceerd

Het ontwikkelen van een concept geeft designers en ingenieurs een manier om hun creativiteit de vrije loop te laten, zonder dat het direct technisch realiseerbaar hoeft te zijn. Het Crystal Blue superjacht van Rolls Royce valt een beetje tussen wal en schip, aangezien alle techniek die het schip tot technologisch zeer geavanceerd maakt al wel bestaat, maar nog nooit eerder is toegepast op een jacht.

Zo hebben de designers de brug waar de kapitein aan het roer staat verplaatst van bovenop het schip naar een kamertje in de boeg van het vaartuig. Dankzij camera’s en een handvol andere sensoren heeft de schipper alle informatie die hij nodig heeft, zodat de plek waar zich normaal gesproken de brug bevindt – die met het beste uitzicht – worden gereserveerd voor de eigenaar van het schip en zijn gasten.

Een LNG generator gekoppeld aan een flinke accubank voorziet het schip van maximaal 1 megawatt aan schone energie, waarmee een topsnelheid van 20 knopen kan worden behaald. Twee intelligente boegschroeven die de boot nauwkeurig op z’n plek kunnen houden vervangen een anker. Bovendien kunnen de schroeven ervoor zorgen dat het schip altijd onder een perfecte hoek van de zon ligt, zodat de opvarenden kunnen zonnebaden. Of en wanneer het schip gebouwd gaat worden is nog niet bekend, maar zodra een rijke stinkerd een zak met geld op tafel legt is Rolls Royce vast bereid om een scheepswerf te benaderen met de vraag of ze een exemplaar kunnen maken.

Volgende bericht: Met de StairRover skate je van trappen af