Samsung zet in op de Galaxy S2

Ongeveer een jaar geleden stond het MWC 2010 voor Samsung in het teken van de Samsung Wave. Alhoewel het een leuke feature phone met enkele innovatieve specificaties is, is de Samsung Wave niet het succes geworden dat Samsung van de mobiele telefoon gehoopt had. Betekent dit dat 2010 voor Samsung een slecht jaar is geweest? Absoluut niet. Enkele maanden na het MWC kwam Samsung namelijk met nog een high-end smartphone, die ervoor heeft gezorgd dat Samsung binnen een jaar van een anonieme speler in het high-end segment tot marktleider voor Android smartphones heeft kunnen uitgroeien. Deze smartphone, de Samsung Galaxy S, was een ongekend succes. De mobiele telefoon werd in 2010 maar liefst 10 miljoen keer verkocht, mede omdat in de Verenigde Staten alle grote providers de Galaxy S in hun assortiment opnamen.

De opvolger: Samsung Galaxy S2

Samsung zet op het MWC 2011 opnieuw in op één telefoon. Dit keer geen feature phone, maar de meest geavanceerde high-end smartphone die Samsung ooit gemaakt heeft. De naam van het toestel is de Samsung Galaxy S2, duidelijk een opvolger van de Samsung Galaxy S.

Specificaties

Kan Samsung het succes van 2010 voortzetten met de Samsung Galaxy S2? Als we kijken naar de specificaties, dan zien we zeker een vooruitgang, maar de stap ten opzichte van de concurrentie is kleiner dan de stap die de Galaxy S destijds zette. Het hart van de Samsung Galaxy S2 is een 1GHz dual-core processor. Deze processor werkt samen met het Google Android 2.3 besturingssysteem en op deze manier wordt alles uit de GSM gehaald. De Samsung Galaxy S2 zal razendsnel zijn, maar is dat genoeg om het op te nemen tegen bijvoorbeeld de LG Optimus 2X en de Sony Ericsson Xperia Arc? Op de lijst van specificaties zien we verder een 8-megapixel digitale camera en een niet onaardig 4.3-inch Super AMOLED Plus scherm. De vorige techniek, Super Amoled, lijkt iedereen goed te bevallen en de Samsung Galaxy S2 brengt deze techniek met Super Amoled Plus dus nog een stapje verder. Verder beschikt de Galaxy S2 over 1GB aan RAM, TouchWiz 4.0 en een 2MP camera voor videobellen. Opvallend: de Samsung Galaxy S2 is met een dikte van minder dan 8.5mm de dunste smartphone ter wereld! Met de Samsung Galaxy S2 heeft Samsung voor 2011 dus gewoon weer een topper in huis gehaald.

Hands-on en releasedatum

De mensen van Engadget hebben het toestel inmiddels in handen gehad en zijn er zeer over te spreken. Het filmpje van die hands-on vind je na break. Goed nieuws: in Azië en Europa zal het toestel nog deze maand te koop zijn.

Volgende bericht: Bizarre klok gebruik vliegen als batterij