Wiko View XL: een megascherm voor een klein budget

Ondergetekende is er al lang van overtuigd dat het bezit van een telefoon uit het topsegment niet altijd even belonend is als je van te voren denkt. Ja, de specificaties zullen het nieuwste van het nieuwste zijn, en de afwerking top – maar daar is het ook wel mee gezegd. Verder heb je een bedrag van een half maandsalaris uitgegeven voor een gebruiksvoorwerp dat je hoogstens een jaar of twee bij je zult dragen.

Telefoons in het lagere- en middensegment bieden je nooit over de gehele linie het beste van het beste, maar focussen zich vaak op één of twee specifieke aspecten van de hardware: een goeie camera, of bijvoorbeeld een dikke accu. Voor ‘gewoon’ gebruik van je smartphone zijn gemiddelde specificaties vaak afdoende, zodat je kunt kiezen voor één aspect dat je het belangrijkste vindt.

De Wiko View XL heeft zoals de naam al doet vermoeden zich volledig toegespitst op het scherm. Want met een zes inch display met zeer smalle randen en een bijzondere beeldverhouding van 18:9 is dat het onderdeel dat het meest in het oog springt. De kleuren van het scherm zijn vrij neutraal en niet overdreven kleurig of met veel verzadiging, wat eigenlijk heel prettig is. Verder zijn de specificaties niet heel bijzonder, maar dan heb je wel een heerlijk toestel om een beetje Netflix te kijken of digitale boeken te lezen.

Volgende bericht: Cornelia: een klein huisje om verliefd op te worden