De populairste elektrische mountainbikes van dit moment

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit ons land, een gegeven dat ook duidelijk uit de verkoopcijfers blijkt. Afgelopen jaar was maar liefst 40 procent van de fietsen een elektrisch exemplaar, tegenover 34 procent aan normale stadsfietsen. Ook op het gebied van mountainbikes zijn elektrische varianten steeds populairder. Gezien de vele heuvels en ruwe terreinen die je tijdens je tochten tegenkomt is een elektrische mountainbike een fantastisch vervoersmiddel.

Een elektrische mountainbike aanschaffen is inmiddels al niet meer heel eenvoudig: er is een groot aantal soorten e-bikes te koop, waarbij er grote verschillen zitten in bereik, prijs en topsnelheid. Ook het uiterlijk en het materiaal van de beschikbare exemplaren verschilt behoorlijk. Derhalve zetten we hieronder de populairste elektrische mountainbikes op een rijtje.

Reaction Hybrid Race

De Reaction Hybrid Race van Cube is dankzij het aluminium frame een vrij fijn ogende fiets, die dankzij zijn lancering in 2019 van allerlei nieuwe verbeteringen op het gebied van comfort en controle is voorzien. De fiets heeft een accucapaciteit van 500 Wh, wat ‘m een bereik van 140 kilometer geeft. De adviesprijs van 2.799 euro maakt het een prima middenmotor.

Giant Fathom-E+ 3

De Giant Fathom-E+ 3 heeft in 2019 een upgrade gekregen: inmiddels heeft hij een nog krachtigere motor gekregen. Qua gewicht is hij met minder dan 20 kilogram dik in orde. De accu is met 400 Wh net wat minder groot dan de meeste van zijn concurrenten, maar dat is dan ook terug te zien in de adviesprijs vanaf 2.099 euro.

Scott Strike eRide 910

De Scott Strike eRide 910 is een wat duurder model dan de hierboven beschreven exemplaren, maar de redenen daarvoor zijn heel helder: hij weegt slechts 13 kilogram en beschikt over een luxe LCD-scherm en allerhande prijzigere onderdelen. De 500 Wh accu en de zuinige motor brengt je een heel eind. Wel moet je daar flink voor betalen: de Scott Strike eRide 910 is te koop voor de adviesprijs van 5.999 euro.

Acid Hybrid ONE

De Acid Hybrid ONE van Cube is een relatief betaalbaar model, dat desondanks beschikt over een 500 Wh accu. Het gewicht is met 18 kilogram behoorlijk prima te noemen, terwijl de Bosch Performance Line voor aardig wat vermogen zorgt. De adviesprijs van de Acid Hybrid One is 1.999 euro.

Al met al is er inmiddels een groot aantal elektrische mountainbikes beschikbaar, in prijs variƫrend van minder dan 2.000 euro tot een veelvoud daarvan. Iedere e-mountainbike en iedere berijder ervan is weer heel anders, dus probeer er in ieder geval zeker een aantal uit alvorens je tot aanschaf overgaat.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Mantel.

Volgende bericht: Harvard heeft een elektronische broekje ontwikkeld dat je langer laat rennen