Dit heb je nodig om van je huis een bioscoop te maken

Ben je gek op films, maar houd je er niet zo van om naar de bioscoop te gaan? Geen probleem, want je kunt thuis ook prima een filmpje kijken. De ervaring is hier alleen wel een stuk minder dan in de bios. Hier kun je verandering in brengen door je huis om te toveren tot bioscoop. Veel mensen weten alleen niet hoe ze dit aanpakken. Daarom hebben we hier alles op een rijtje gezet wat je nodig hebt om van je huis een bioscoop te maken.

Grote televisie
We beginnen direct met het belangrijkste voor een thuisbioscoop: een grote televisie. Hiermee lijkt het net alsof je in de bioscoop zit. Moet je nog een tv kopen? Focus je dan niet alleen op de grootte, maar kijk ook naar de beeldkwaliteit. In plaats van een grote televisie kun je ook voor een beamer kiezen. Hang deze bijvoorbeeld aan het plafond en je kunt films levensgrot op de muur projecteren. Let goed op, want er zit veel verschil in de kwaliteit van beamers.

Goede geluidsset
Het geluid van je televisie kan niet tippen aan het geluid van een bioscoop. Vandaar dat je ook een goede geluidsset nodig hebt als je van jouw huis een bioscoop wilt maken. Je kunt het beste voor een homecinema-set kiezen. Hecht je veel waarde aan goed geluid? Investeer dan in een geluidsset met Dolby Surround. Het geluid klinkt dan net als in de bios.

Comfortabele meubels
Uiteraard mogen comfortabele meubels niet ontbreken als je van je huis een bioscoop wilt maken. Het kijkt immers een stuk minder als je op een harde stoel zit dan wanneer je heerlijk wegzakt in een zachte bank. Besteed daarom ook aandacht aan het meubilair in je thuisbioscoop. Wil je een echte bioscoopsfeer creëren? Ga dan op zoek naar bioscoopstoelen.

Verlichting 
Wil je in je thuisbioscoop een soortgelijke sfeer creëren als in een echte bioscoop? Zorg dan ook voor de juiste verlichting. Slimme verlichting heeft de voorkeur, want deze kun je dimmen met behulp van je telefoon. Zodra de film begint, dim je het licht en tijdens de pauzes en aan het einde zet je de lampen weer aan. Voor een extra gaaf effect kun je ook ledstrips monteren in je thuisbioscoop.

Verzekeringen
Heb je een grote televisie en een relaxte bank of echte bioscoopstoelen gekocht? Dan heb je aardig wat geld geïnvesteerd. Daarom ben je ongetwijfeld zuinig op je thuisbioscoop. Besef je alleen dat een ongeluk in een klein hoekje zit, waardoor er toch schade kan ontstaan. Kijk daarom hoe je verzekerd bent nadat je thuisbioscoop klaar is. Als je in een koophuis woont, is de kans groot dat je een opstalverzekering hebt. Deze verzekering dekt schade aan je huis zelf en alles wat hieraan vastzit.

Omdat de meeste spullen in je thuisbioscoop niet aan het huis vastzitten, vallen ze niet binnen de dekking van een opstalverzekering. Sluit daarom ook een inboedelverzekering af. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade aan losse spullen in huis, zoals de meubels die in je thuisbioscoop staan. Je kunt eventueel voor de allrisk inboedelverzekering kiezen. Schade door je kinderen of eigen schuld is dan ook meeverzekerd. Handig als het scherm van je grote tv barst doordat je hier zelf tegenaan stoot. Je verzekeraar vergoedt deze schade, iets wat niet het geval is als je een standaard-inboedelverzekering afsluit.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met een partner.

Volgende bericht: Samsung SmartTag2 houdt het zeer lang uit op een acculading