Dit zijn de drie apps die jou van je telefoonverslaving gaan afhelpen

Tuurlijk, dat bij de meesten van ons de smartphone vandaag de dag zit vastgelijmd aan onze hand komt niet als een verrassing. Je hoeft bijvoorbeeld maar een blik op het perron van het station te werpen om te zien hoe graag we naar onze schermpjes kijken. Er zijn echter een heleboel handige apps die je van deze verslaving kunnen afhelpen.

Screentime
Als je een iPhone hebt, en het maakt niet uit of dat met een abonnement of een sim only abbo is, dan heb je de app Screen Time er automatisch op staan. Deze app laat op pijnlijk gedetailleerde wijze zien waaraan jij de meeste tijd besteedt en hoe vaak jij de telefoon op een dag oppakt. Je kunt ook ook per medium een limiet instellen, zodat je bijvoorbeeld maar een halfuur per dag op Instagram kunt scrollen. Klinkt heftig, maar voor velen die het lastig vinden om niet te vaak op sociale media te kijken is dit een prima oplossing.

Space
De app Space laat je een aantal vragen beantwoorden om te achterhalen wat nou eigenlijk het probleem is. Word jij getriggerd als je laat op de avond een mailtje ontvangt? Dan stelt Space je, op het moment dat jij weer zo’n mailtje binnen krijgt, kritische vragen. Moet je nou echt antwoorden? Is het echt zo belangrijk? Met de betaalde versie kun je ook challenges aangaan met vrienden, om er zo voor te zorgen dat jullie samen zo min mogelijk tijd aan je smartphone besteden.

Flipd
Dit is veruit de meest confronterende app. Niet alleen zie je hiermee hoeveel tijd je aan een app besteedt, maar daarnaast kun je apps ook gewoon niet gebruiken als je bijvoorbeeld uit eten gaat met vrienden of familie. Zodra je van tevoren aangeeft dat je jouw telefoon liever niet wilt gebruiken, worden apps als Instagram, WhatsApp en Facebook gedurende die tijd simpelweg geblokkeerd. Je ziet de icoontjes dan zelfs niet meer. Op zo’n moment merk je vaak pas echt hoeveel tijd je in die apps doorbrengt. Het doel van Flipd is dan ook om je tweeënhalf uur zonder telefoon te laten functioneren.

Lukt dat niet? Dan adviseren we je toch om een sim only abonnement af te sluiten, anders wordt ‘t ook zo’n duur grapje. Daarmee kun je namelijk onbeperkt bellen.

Volgende bericht: Deze openbare toilet in Japan bedien je met je stem