Fire Phone: een smartphone van Amazon met interessante 3D-technologie

Hoewel Amazon ooit is begonnen als online boekwinkel, heeft het bedrijf inmiddels op vele fronten succes: men bestiert een van de populairste webshops ter wereld, heeft miljoenen Kindle’s e-readers en tablets verkocht, en runt het populaire Amazon Prime, waarmee muziek en video’s kunnen worden gestreamd. Een smartphone kon daar ook nog wel bij, moet men hebben gedacht.

amazon-fire-phone2

De gisteren aangekondigde Amazon Fire Phone is een interessant toestel, dat met name opvalt door de vier extra camera’s aan de voorzijde. Daarmee kunnen verschillende 3D-effecten worden weergegeven, door Amazon zelf betiteld als dynamic perspective. Tevens interessant is de mogelijkheid om objecten te scannen en muziek en series à la Shazam te herkennen, waarna de smartphone je (uiteraard) meteen naar Amazon stuurt om deze producten aan te schaffen.

amazon-fire-phone3

Onder de motorkap vind je een aangepaste versie van Android, een quad-core 2.2GHz processor, 2GB RAM en een 4,7 inch 720p HD display. Verder beschikt de Amazon Fire Phone over een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een camera aan de voorkant voor selfies en videogesprekken. Het toestel is later deze maand voor prijzen vanaf 650 dollar te bestellen in de VS. Of en wanneer er een Nederlandse lancering plaatsvindt is onbekend.

Volgende bericht: Quadski XL: jetski en quad in één