Google+: Google’s sociale netwerk


Ondanks het feit dat Google’s andere pogingen op het gebied van sociale netwerken (denk aan Buzz en Orkut) niet geworden zijn wat men ervan had gehoopt, waagt men nog een poging. Gisteren kondigde men op het Google-blog de dienst Google+ aan, waarmee men probeert te knibbelen aan het almaar groeiende marktaandeel van Facebook.¬†Google+ is verdeeld in een aantal verschillende onderdelen die het online communiceren aanzienlijk moeten gaan vereenvoudigen: Circles, Sparks en Hangouts. Met name opvallend aan het sociale netwerk is het feit dat er gefocused wordt op kleinere sociale kringen.

Circles

Met Circles verdeel jij jouw contactpersonen over verschillende groepen: zo hoeft jouw baas niet alle uitgaansfoto’s onder ogen te krijgen en kun je toch alle gekkigheid delen met je vrienden en vriendinnen. Video:

Sparks

Met Sparks is het mogelijk om interessante content te vinden over de onderwerpen die jouw interesseren. Doordat het internet zich op een onvoorstelbare manier uitbreidt is het steeds lastiger de leuke dingen op het web te vinden. Google probeert dit met Sparks te vereenvoudigen:

Hangouts

Ook bevat Google+ de dienst Hangouts, waarmee videobellen met jouw contacten gemakkelijker gemaakt moet worden. Er wordt met name ingezet op groepsgesprekken: je geeft aan dat je aan het ‘hanging out’ bent, waarna alle mensen in jouw Circles zich bij het gesprek kunnen voegen.

Het klinkt allemaal behoorlijk veelbelovend, maar of de inhaalslag met Facebook gemaakt zal worden is natuurlijk sterk de vraag. Momenteel zit ‘Plus’ nog in de testfase, waaraan je alleen op uitnodiging mee kunt doen. We laten het je weten wanneer je jezelf kunt aanmelden!

Volgende bericht: ‘s Werelds kleinste stop-motion video