Google’s hardwareparade: Pixel, Wifi, Home en Daydream

Het lijkt de laatste jaren wel alsof je maar met je ogen hoeft te knipperen en dat er dan een nieuw product van Google is, zowel wat betreft hardware als software. Gisteren waren het vooral de apparaten die in de schijnwerpers stonden: op één bijeenkomst lanceerde men de Google Pixel smartphones, de Google Wifi router, de Google Home spraakassistent en de Google Daydream VR-bril.

https://www.youtube.com/watch?v=Rykmwn0SMWU

Google Pixel
De aankondiging van de Pixel smartphones was waarschijnlijk wel de meest belangrijke: een steengoede camera, een eigen ontwerp van Google, de slimme AI-gestuurde Google Assistent en laadtechniek die je zeven uur batterijduur geeft in vijftien minuten – dit belooft wat moois te worden. De vanafprijs vanaf 649 dollar is dan ook behoorlijk fors.

Google Home
Google Home is een speaker met spraakherkenning, die je de lampen, de muziek en andere met het internet verbonden apparaten in je huis laat besturen. De koppeling met de Google Assistent helpt je met het beantwoorden van existentiële vragen, het bijhouden van je agenda en andere via spraak te besturen opties. Home is straks te bestellen voor 129 dollar.

Google Wifi
Vaak last van een slechte draadloze internetverbinding? Met Google Wifi maak je een mesh network van routers, zodat je overal een goede ontvangst hebt. Mede dankzij de ondersteuning van zowel de 2.4GHz en de 5GHz bandbreedte gaat dit een hoop gedoe schelen, maar de prijs van 299 dollar voor drie stuks is fors.

https://www.youtube.com/watch?v=rLLAA4ENIP4

Google Daydream
Drie nieuwe producten op een dag is voor een bedrijf als Google natuurlijk niet voldoende, dus lanceert men ook nog maar even de Google Daydream, een VR-bril van 79 dollar waarin je de Google Pixel kunt klikken. Met de meegeleverde controller zou je een interessante virtual reality ervaring moeten kunnen gaan meemaken.

Volgende bericht: Delftacopter: een bijzondere drone van de TU Delft