Google’s Material Design en Android L

Op het drukbezocht Google I/O evenement in San Francisco waren duizenden ontwikkelaars aanwezig om de nieuwste geesteskinderen van Google te aanschouwen. En men werd niet teleurgesteld: zo werd de designtaal Material Design onthuld en toonde men de nieuwste versie van Android.

Material Design

Material Design, dat gebruik maakt van felle kleuren een strak lettertype en interessante¬†animaties, gaat een grote rol spelen in Google’s producten: denk aan Android, Chrome en de vele webdiensten die de zoekgigant bestiert, die allicht snel van de nieuwe look zullen worden voorzien. De video en deze website van Google geven daarvan een voorproefje.

Android L

Tevens werd gisteren Android L onthuld, de nieuwste versie van Android die eind dit jaar op smartphones, tablets en andere apparaten zal verschijnen. Zogezegd is Android L voorzien van het strakke uiterlijk van Material Design, waarmee het OS weer helemaal fris oogt. Tevens komen er meer mogelijkheden ten aanzien van notificaties, die voortaan op je lock-screen of zelfs over bepaalde apps kunnen verschijnen. De belangrijkste nieuwigheden van Android L zijn echter onder de motorkap te vinden: zo werkt de nieuwste versie van Android met 64-bit processoren, draaien apps aanzienlijk sneller en schijnt ook het accuverbruik flink te zijn verbeterd. Goed nieuws!

Volgende bericht: Hoe oude mobieltjes het regenwoud kunnen redden