Huawei Mate 20 (Pro): een waardig vlaggenschip (adv)

De deze week aangekondigde Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro leggen de nadruk op kunstmatige intelligentie. Daardoor zijn de smartphones dusdanig slim dat ze je van alles kunnen vertellen over beroemde schilderijen, gebouwen en zelfs over het aantal calorieën op je bord. Richt de camera op een van deze objecten en voilà. Met de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro en heb je dus jouw persoonlijke reisgids, encyclopedie én fitnesscoach in de palm van jouw hand.

Kunstmatige intelligentie

De nieuwe paradepaardjes worden voor een belangrijk deel aangedreven door kunstmatige intelligentie. Daardoor kunnen smartphones als de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro zelf beslissingen nemen op basis van data of impulsen uit de omgeving. Daardoor wordt jouw smartphone-ervaring sneller, eenvoudiger en leuker.

Gepersonaliseerd app-gebruik

Onder de motorkap vinden we een Kirin 980 DUAL-AI chipset, die jouw smartphonegebruik analyseert én erop anticipeert. Check je bijvoorbeeld elke dag als je wakker wordt eerst je e-mail en Whatsapp, scroll je tijdens je ontbijt graag door nieuwssites en de Instagram-updates van je vrienden, en stap je op de fiets met Spotify uit je koptelefoon? Dan starten deze apps in de ochtenduren extra snel op zodra je ze opent.

Verbeterde batterijduur

Ook zorgt kunstmatige intelligentie voor efficiënter energieverbruik. Zo gaan de accu’s van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro extra lang mee op één lading: tot wel twee dagen. Ook zijn beide smartphones in een mum van tijd weer opgeladen. Zo laadt de 4000 mAh batterij van de Mate 20 in slechts 30 minuten op van nul naar 58%. En leg je de Mate 20 Pro aan het elektrische infuus, dan is zijn 4200 mAh batterij na een half uurtje opgeladen van nul naar maar liefst 70%.

Reisgids, encyclopedie en calorieënteller in je broekzak

De Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro zijn ook ideale reismaatjes. Met HiVision-modus in de camera-app van de Huawei Mates heb jij een persoonlijke reisgids en encyclopedie op zak. Zo hoef je tijdens je stedentrip niet meer te zeulen met Lonely Planets of andere reisgidsen. Strijk je neer bij een lokaal eettentje, maar heb je geen idee wat er op de menukaart staat? De Mate 20 en Mate 20 Pro vertalen ‘m voor je. En interessant voor sportievelingen: richt de camera op jouw bordje eten en HiVision vertelt je hoeveel calorieën erop liggen.

Altijd de perfecte foto

Door kunstmatige intelligentie maak jij tenslotte de perfecte foto in alle omstandigheden. Zo zorgt de beeldstabilisatie in nachtmodus voor scherpe foto’s bij weinig licht. Met A.I. Portrait Colour film je real time met diverse filters. Hierdoor kan de camera de mensen op de voorgrond in kleur weergeven, terwijl de achtergrond grijs blijft.

Al met al zijn de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro indrukwekkende smartphones die een waardige vlaggenschepen vormen. De toestellen zijn te bestellen voor prijzen vanaf 799 euro.

Volgende bericht: Robothond Spot danst de sterren van de hemel