Moto X: de eerste echte Google-smartphone

Eindelijk begint Google’s peperdure aanschaf van Motorola zijn vruchten af te werpen: de gisteren gepresenteerde Moto X is namelijk om een aantal redenen een briljant toestel. Qua specificaties is de smartphone niet eens heel bijzonder, want met een 4,7 inch scherm (1280 x 720 pixels), een 1.7 GHz dual-core processor, een 10 megapixel camera en 2GB werkgeheugen kan het toestel niet opboksen tegen de HTC One en de Samsung Galaxy S4. De software en de mogelijkheden tot het aanpassen van de Moto X zijn echter ongekend.

Zo is de smartphone volledig ingericht op spraakbesturing, zoals je in de bovenstaande video kunt zien. De belangrijkste functies van het toestel (bellen, sms’en, routebeschrijvingen, etc.) zijn allemaal aan te sturen zonder dat je de Moto X hoeft aan te raken. Wie er bekend is met Google Now weet hoe goed de spraakherkenningssoftware van Google inmiddels al is.

Ook handig is de Quick Capture functie, die je binnen no-time een foto laat nemen dankzij een vluchtige beweging met je pols, en de Active Display technologie, waarmee de belangrijkste notificaties (Facebook, Twitter, Whatsapp, tijd) op je scherm worden weergegeven zonder dat je het toestel hoeft te ontgrendelen.

Het meest opvallend is echter de in de bovenstaande video gepresenteerde Moto Maker, die het mogelijk maakt om een geheel gepersonaliseerde Moto X te bestellen. Zo kun je zelf kiezen welke kleur de voor- en achterkant van het toestel heeft en welke tekst er op de achterzijde van het toestel komt te staan, wat volgens Motorola tot een totaal van 2000 verschillende mogelijkheden leidt. De Moto X is in de VS te bestellen voor 199 dollar, maar een Europese lancering is helaas vooralsnog niet gepland.

Volgende bericht: Coravin: haal wijn uit een fles zonder de kurk te verwijderen