Nieuwe en interessante gadgets voor gamers

Tijdens het gamen kun je eigenlijk niet genoeg gadgets hebben. Vaak zorgen ze voor extra comfort, wat het spelen spelen een stuk fijner maakt. Doorgewinterde gamers zullen heel wat tijd in hun game-room doorbrengen, een goede reden om deze kamer te voorzien van het beste van het beste. De laatste jaren worden er steeds meer handige gadgets gelanceerd die het gamen nog prettiger en leuker maken. Deze mag je eigenlijk niet missen, een goede reden om ze hieronder op een rijtje te zetten.

Of je nu de voorkeur geeft aan spelen op een console, legaal online gokken, spelen op een PC of een andersoortige vorm van gaming, er zijn verschillende handige gadgets beschikbaar en er komen er altijd meer bij. Ze kunnen de inrichting van je game-room compleet maken en helpen vaak op allerlei manieren een handje.

Een LED strip

We horen steeds meer over LED-verlichting, die onder andere in schermen, stoelen en computer-accessoires worden verwerkt. Ook kiezen steeds meer gamers voor een LED-strip in hun kamer of op een andere plaats waar ze spelen. Deze strips worden dan geplaatst op het bureau of aan de muur. Naast dat dit een aardige boost geeft aan de ruimte, ziet het er ook gewoon erg flitsend uit. Dat je ook nog wat meer licht hebt tijdens het spelen is mooi meegenomen.

De beste koptelefoons

Als je jezelf het liefst helemaal wilt afsluiten tijdens het gamen is een goede koptelefoon een uitkomst. Daarnaast kun je veel meer opgaan in het spelen, waardoor de algehele beleving beter wordt. Een goede headset is dus eigenlijk onmisbaar. Maar waar moet een koptelefoon aan voldoen? En hoe kies je voor de beste optie die er beschikbaar is?

Allereerst moet een goede koptelefoon geluidsdicht zijn, zodat je jezelf volledig kunt concentreren op het spel. Ook moet het apparaat lekker zitten, want wanneer je uren achter elkaar aan het spelen bent kan dit weleens gaan irriteren. Met een headset die aan deze voorwaarden voldoet zal het spelen nog plezieriger worden. Het goede nieuws is dat een uitstekende koptelefoon helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Voor een relatief laag bedrag kun je al iets vinden wat van goede kwaliteit is.

Vortx

Vortx is een gadget die je waarschijnlijk nog niet eerder zag. Het is een kleine accessoire die je kunt aansluiten op je pc, waarmee het gamen meer tot leven komt doordat er wind in je gezicht wordt geblazen. Dat geeft je een betere game-ervaring en meer het gevoel alsof je zelf helemaal in het spel zit. Vortx maakt gebruik van eigen algoritmes, waardoor de acties op de monitor tijdens het spelen herkend zullen worden. Daardoor kan Vortx zich aanpassen aan de weersomstandigheden en krijg je soms warme, maar soms ook koude lucht in het gezicht geblazen.

Gaming monitor

De monitor is eigenlijk het kloppend hart van alle game-activiteiten. Daarom eisen de meeste spelers dat hij niet alleen groot genoeg is, maar ook functioneel en van hoge kwaliteit. Op dat gebied is MSI een grote speler. Sowieso hebben zij een groot deel van de markt te pakken qua pc’s, moederborden en gamelaptops. Het bedrijf uit Taiwan is onder meer de maker van de MSI Optix MPG27CQ. Deze monitor is een must have voor gamers die op zoek zijn naar het ultieme beeldscherm.

De MSI Optix MPG27CQ monitor heeft een 27 inch gebogen scherm, met speciale verlichting die het spelen prettiger zal maken. Daarnaast heeft het scherm een aantal andere functies die behulpzaam zijn voor de gamer. Zo kan er tijdens het spelen informatie worden gegeven over energie en munitie, afhankelijk van het soort spellen je speelt. Dat de monitor een resolutie van 2560 x 1440 pixels heeft is ook zeker niet vervelend. Kortom, de MSI Optix MPG27CQ monitor is een top gadget voor de serieuze gamer die het professioneel wil aanpakken.

Volgende bericht: Fietsen op het ijs met zaagbladen als wielen