Oyster: Spotify voor boeken

Hele volksmassa’s stappen momenteel over naar Spotify om muziek te luisteren, terwijl velen halsreikend uitzien naar de komst van Netflix. Het businessmodel van een vast bedrag per maand voor onbeperkte toegang tot content past dan ook erg goed in een tijd waarin fysiek bezit muziek, films en series steeds minder belangrijk wordt gevonden. De New Yorkse startup Oyster hoopt hetzelfde te kunnen doen met boeken.

oyster-spotify-boeken2

Voor 9,95 dollar per maand krijg je toegang tot een bibliotheek met nu al meer dan 100.000 exemplaren, waarvan de laatste tien automatisch offline beschikbaar worden gemaakt op je iPhone. De mooi vormgegeven Oyster app helpt je met het vinden van nieuwe boeken: zo krijg je te zien wat je vrienden lezen en worden er lijsten samengesteld door gezaghebbende gebruikers. Een app voor de iPad wordt later dit jaar verwacht, of en wanneer Android aan de beurt is heeft men niet bekend gemaakt.

oyster-spotify-boeken3

Oyster is momenteel nog niet voor iedereen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen hier hun mailadres achterlaten om op de hoogte te blijven.

Volgende bericht: Eye Tribe Tracker: bestuur Windows-computers met je ogen