Sony Xperia Sola

Vandaag  werd de Sony Xperia Sola, de nieuwste aanwinst van het Japanse technologiebedrijf, aan de wereld getoond. Het toestel heeft een 1GHz dualcore processor en zal snel gaan draaien op de nieuwste versie van Android. Met name opvallend is de zogeheten “floating touch technologie”.

Magische floating touch

Deze technologie van Sony maakt haar smartphone-debuut op de Xperia Sola. Met deze technologie kan de consument op het web browsen zonder het scherm aan te raken. “Floating touch” zal in de toekomst door interactie met ontwikkelaars via software updates verder worden voorzien van nieuwe gebruikersmogelijkheden en toepassingen.

NFC en Smarttags

De Xperia Sola is voorzien van NFC en wordt geleverd met Xperia SmartTags. Hiermee kun je eenvoudig apps openen en direct opties in- of uitschakelen. De smartphone heeft verder een helder Reality Display met Mobile Bravia engine, dat we al kennen van de vorige toestellen, en een 5 megapixel camera met fast capture functionaliteit.

Het toestel zal in het 2e kwartaal in Nederland uitkomen in de kleuren zwart, wit en rood. Hij moet zo’n 319 euro gaan kosten. Video:

Volgende bericht: Computer met beamer en laser-keyboard