Velodroom: het slimme fietslicht

Het is mij regelmatig gebeurd dat ik vergat de lampjes op mijn fiets uit te doen, waardoor ik de volgende avond het risico liep om over het hoofd gezien te worden door een auto of een fikse boete te krijgen. Met de Velodroom, een uitvinding van de Estse uitvinder Indrek Rebane, is dit een probleem van het verleden.

velodroom-slim-fietslicht2

Dankzij de inbouw van een accelerometer weet het slimme fietslicht wanneer de fiets in beweging is, waardoor je ‘m nooit meer hoeft aan of uit te zetten. Ook gaat het lampje feller schijnen wanneer je aan het remmen bent, zodat achterliggers hier rekening mee kunnen houden. Als klap op de vuurpijl beschikt de Velodroom over een lichtsensor, die het lampje meer licht laat geven naarmate het donkerder is.

De ingebouwde accu is goed voor 100 uur verlichting, waarna je ‘m kunt opladen met een USB-kabel. De maker van de Velodroom is op zoek naar investeerders: voor 25 pond of meer draag je een steentje bij aan de ontwikkeling van het product en krijg je het fietslicht als een van de eersten thuisgestuurd.

Volgende bericht: Google´s Project Loon: Wi-Fi via luchtballonnen