Verbeter je mancave met wanden vol gereedschap

Het fenomeen van de mancave is sterk aan het groeien: steeds vaker richt een man een kamer in zijn huis in om zijn favoriete bezigheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een filmkamer met beamer en de perfecte stoelen, waar je met vrienden nachtenlang naar het scherm kijkt, of een kamer met een puike muziekinstallatie om je audiofilie te botvieren. Ook interessant is een klus-mancave, waar je de dagelijkse beslommeringen achter je kunt laten door met je handen te werken.

Aanvankelijk was de mancave vooral in opkomst in Angelsaksische landen als de VS en Australië. Mooie voorbeelden zijn die van Nieuw-Zeelander Jono Williams, die een uitkijktoren met een geweldig uitzicht op het landschap bouwde, of de letterlijke mancave van Angelo Mastopietro in een miljoenen jaren oude Engelse grot.

Inmiddels zijn er ook in Nederland steeds meer mannen te vinden die zich graag even terugtrekken van het immer hectische gezinsleven of hun vrouw graag even in de woonkamer alleen laten. Waarschijnlijk zijn er inmiddels dan ook in jouw vriendenkring al een paar personen te vinden die een mancave hebben ingericht.

Ik kan me dus voorstellen dat ook jij overweegt om een exemplaar te creëren, waarbij de vraag rijst: op welke manier ga je ‘m inrichten? Het lijkt me sowieso een goed begin om de Robotic Bartender te installeren, zodat jij en je vrienden voorzien zijn van koude drankjes. Vervolgens zet je er een lekker zittende bank, een tv en een goede tafel neer.

Ter afronding zou ik tenslotte een aantal van de wanden van mijn mancave decoreren met gereedschap: er is immers weinig dat mannelijker is dan een stevige set met tools. Met de spullen van Mastertools.nl komt dat helemaal goed: men heeft er een groot aanbod van allerlei gereedschap in uiteenlopende categorieën. Wedden dat je mancave er direct pico bello uitziet?

Dit artikel is geschreven in opdracht van Mastertools.nl.

Volgende bericht: Joola Infinity: de perfecte tafeltennisrobot