Vijf verrassende gadgets voor in en om het huis

Niet alleen wijzelf, maar ook alle producten om ons heen worden steeds slimmer. Producenten lanceren steeds meer gadgets die het doel hebben om ons leven eenvoudiger te maken. Sommige van die producten slagen daar behoorlijk in, terwijl andere creaties de plank helaas soms volledig mis slaan. In dit artikel laten we je vijf verrassende gadgets zien die handig zijn voor in en om je huis.

#1 Nooit meer je sleutels kwijt!
Ben jij ook iemand die altijd alles kwijtraakt? Je portemonnee, je fietssleutel, je bankpasjes… Met de Bluetooth tracker van Tile is dat geen probleem meer. Plak een sticker of tracker (afhankelijk van de versie die je hebt) op de spullen die je keer op keer niet meer terug weet te vinden. Ben je weer eens jouw sleutels kwijt? Open de app en de Tile Tracker vertelt je waar je moet zijn. Nu hoef je er alleen nog voor te zorgen dat je jouw telefoon niet verliest.

#2 Oplaadbare bouwlamp
Soms ben je op een plek waar er even geen stroom voorhanden is. Bijvoorbeeld als je jouw huis of tuin aan het verbouwen bent. Niet zo handig als het dan donker wordt en je toch verlichting nodig hebt. Een led bouwlamp met accu kan dan uitkomst bieden. Zo’n lamp met accu is draagbaar en ideaal voor op de bouw of als je bijvoorbeeld op de camping vertoeft. Perfect geschikt voor elke plek waar je geen stroompunt in de buurt hebt. Als je op zoek bent naar tuinlampen die wat meer sfeer in je tuin aanbrengen, kun je ook voor tuinlampen met solar kiezen.

#3 De robotstofzuiger
Nu hoor ik je denken: een robotstofzuiger bestaat toch al heel erg lang? In principe heb je daar gelijk in. Maar waar de eerste versie van dit type stofzuiger zo ongeveer alleen over een aan- en uitknop beschikte, kan de huidige generatie al een heel stuk meer. Door hem te verbinden via wifi en te koppelen aan een digitale assistent kun je de stofzuiger nu ook bevelen geven. Eindelijk iemand die wél naar je luistert!

#4 Slim tuinieren
Zelfs als je absoluut niet over groene vingers beschikt, is het voortaan mogelijk om thuis allerlei kruiden te laten groeien. Je hebt daar dan wel een gadget als de Smart Garden voor nodig. Dat is een kleine plantenbak waarin je kruiden verlicht met speciale led-verlichting. Het water geven van de plantjes gaat volledig automatisch. Het enige dat je nog hoeft te doen is het reservoir eens in de twee tot drie weken vullen met water. Handig toch? Zo ga je onbezorgd op vakantie en staan je kruiden er bij thuiskomst nog prachtig bij.

# 5 Slim slot
Een slimme deurbel ken je vast al. Maar wist je dat je tegenwoordig ook een slim slot kunt aanschaffen? Daarmee maak je jouw voordeur niet meer open met je huissleutel, maar via een app op je telefoon. Je hebt ook de mogelijkheid om andere personen toegang te geven via de app. Zeer praktisch als je jouw huis tijdelijk verhuurt via bijvoorbeeld Airbnb en de gasten op een dag of tijdstip arriveren waarop je zelf niet thuis bent. Of als je je ouders gevraagd hebt om de post voor je te verzorgen als je op vakantie bent.

Je ziet het: er zijn genoeg leuke en interessante gadgets te vinden die jou helpen in en om het huis.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Bouwlampkoning.

Volgende bericht: Dankzij een hele stoet aan zonnepanelen heeft deze e-bike een onbeperkt bereik