Waar je op moet letten bij het kopen van een GPS tracker (ADV)

Ga je een GPS tracker kopen? Dan is het raadzaam om vooraf wat meer informatie te verkrijgen en je te verdiepen in de mogelijkheden die zo’n apparaat biedt. De functies van de diverse toestellen verschillen namelijk nogal van elkaar. Om een juiste aankoop te doen dien je van tevoren goed te weten waarvoor je de GPS-tracker gaat gebruiken.

GPS trackers voor kinderen

De meest simpele uitvoering van een GPS tracker voor kinderen geeft op afroep de positie aan je door. Je stuurt eenvoudigweg een SMS naar het mobiele nummer van de GPS tracker van je kind, waarop hij of zij reageert door jou een SMS terug te sturen met daarin de meest recente GPS positie. Door op Google Maps te kijken, kun je met deze gegevens meteen zien waar je kind zich op dat moment bevindt. Ook zijn er nog enkele extra functies aan het apparaat toegevoegd, zoals een SOS knop die direct een SMS verstuurt met daarin de meest recente positie van het kind. Je kunt vervolgens meteen het mobiele trackernummer bellen, waarna je verbinding krijgt met je kind en kunt meeluisteren naar wat er gaande is, zonder dat je kind op hoeft te nemen. Ook heeft deze GPS tracker een geofencing functie. Dat houdt in dat je een SMS ontvangt wanneer de GPS tracker buiten het ingestelde gebied komt. Doordat het apparaat al een ingebouwde mobiele zender heeft is het tegelijkertijd een gemakkelijk door je kind te bedienen telefoon met vier toetsen, die elk vooraf geprogrammeerd zijn. Deze eenvoudige GPS tracker bevat een slot voor een mobiele simkaart.

Een realtime GPS tracker

Een realtime GPS tracker geeft automatisch en regelmatig zijn positie aan een server door en werkt dus niet middels een SMS. Wanneer je inlogt op je online account kun je direct op een kaart zien waar je kind zich bevindt. Ook toont de ogeving op welke tijden je kind op andere plekken is geweest. Tevens kun je de snelheid zien waarmee jouw kind zich verplaatst en zo uitvinden of hij of zij lopend, op de fiets of met de bus is. Voor dit type tracker hoef je zelf geen prepaid simkaart te kopen, want hij wordt geleverd met een speciale datasim. Je activeert je account op het portal van de fabrikant, waarna de GPS tracker om de paar minuten een actuele positie naar de server stuurt. Bij het online account zit een proefperiode inbegrepen en daarna betaal je een vast bedrag per maand.

GPS trackers voor auto’s met SMS-functie

De meest eenvoudige GPS tracker voor auto heeft een ingebouwde accu en kan door middel van een magneet op elk metalen vlak van de auto geplaatst worden. Het voordeel van dit systeem is dat het snel en makkelijk overal gebruikt kan worden. Het nadeel is dat de accu slechts een beperkte tijd meegaat. Dit kan variƫren van een paar dagen tot maar liefst 900 dagen. Ook zijn er GPS trackers te koop die naast een ingebouwde accu een 12 volt aansluiting hebben waarmee je dit probleem ondervangt. Je voorziet de tracker zelf van een prepaid sim, bij voorkeur eentje die in heel Europa werkt, zodat je de auto ook in het buitenland kunt volgen. Het opvragen van de positie is heel eenvoudig: je stuurt een SMS naar het mobiele nummer van de GPS tracker, waarna je een bericht ontvangt met daarin de actuele positie van de auto. Een aantal exemplaren is voorzien van extra functies zoals geofencing of bewegingsmelding.

Een realtime GPS tracker voor auto’s

Deze tracker geeft steeds zijn actuele positie door, die je samen met de historische positie direct op je online account kunt bekijken. Dit systeem werkt in heel Europa. Ook biedt het apparaat je extra informatie, zoals snelheid, het batterijniveau en start- en stoptijden. Dit type tracker kan tijdelijk in je auto geplaatst worden, maar kan ook vast ingebouwd worden. Verschillende types bieden daarnaast functies aan zoals geofencing en bewegingsalarmering.

GPS trackers voor huisdieren

Ben je dol op je kat en wil je niet dat hij wegloopt of heb je een hond die graag zelf aan de wandel gaat? Dan hoef je je geen zorgen meer te maken, want met een GPS tracker huisdier kun je altijd de locatie van je huisdier zien of opvragen met een simpel SMS bericht. Je kunt ervoor kiezen om een GPS tracker voor huisdier aan te schaffen van het type SMS en app of van het type tracking realtime, en er zijn zelfs apparaten die dit alles in een systeem combineren. Waar je verder op moet letten is de levensduur van de accu, die kan variƫren van 3 tot wel 60 dagen. Dit kan van belang zijn wanneer je een kat hebt die er nog wel eens voor een paar dagen tussenuit wil gaan. Dan wil je niet dat de accu of batterij ondertussen leeg raakt. Het chippen van je huisdier is niet altijd voldoende, want dit kan alleen tot resultaat leiden als je vermiste huisdier wordt gevonden en de chip wordt uitgelezen door bijvoorbeeld een dierenarts. Met een GPS tracking systeem weet je zeker dat je je hond of kat weer terug kunt vinden omdat het apparaat de exacte locatie aangeeft.

Volgende bericht: Coolest White: verf die onze steden kan laten afkoelen