Zo maak je een back-up van al je WhatsApp gesprekken

WhatsApp slaat de┬áberichten die je verstuurt en ontvangt niet op centrale servers op, wat een uitermate goede zaak is voor jouw privacy. Dat betekent echter wel dat je al je berichten en foto’s kwijt bent als je van toestel wisselt of je smartphone gestolen wordt. Gelukkig is het zeer eenvoudig om een backup te maken van al je berichten.

iPhone

Ga naar de instellingen van WhatsApp, kies Chatinstellingen en druk op Reservekopie. Vervolgens kun je meteen een back-up maken of instellen dat er bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks een reservekopie wordt gemaakt. De back-up wordt gemaakt op iCloud, dus als je met een nieuw toestel inlogt op je account krijg je op eenvoudige wijze al je berichtjes weer te zien.

Android

Ga naar de instellingen van WhatsApp, kies Gespreksinstellingen en druk op Back-up maken. Vervolgens worden al je berichten, afbeeldingen en andere data opgeslagen op de microSD-kaart of op het interne geheugen van je smartphone. Om de back-up te herstellen plaats je de microSD-kaart in je nieuwe toestel of kopieer je de gegevens van de /sdcard/WhatsApp/Databases/ map op je toestel naar je nieuwe smartphone.

Volgende bericht: Bambook: een uitwisbaar schrift