De ontwikkelingen op het gebied van opvouwbare smartphones (ADV)

Het leek er even op alsof de ontwikkelingen op smartphone-gebied wat langzamer gingen: nagenoeg ieder nieuw toestel werd voorzien van een rechthoekige scherm met zo min mogelijk randen, eventueel aangevuld met een notch of een hole-punch voor de camera. Met de komst van opvouwbare smartphones wordt daar verandering in gebracht.

Verschillende fabrikanten spannen zich in om als eerste een peperduur toestel te lanceren, zodat er ervaringen kunnen worden opgedaan over het gebruik van opvouwbare smartphone. Bij een volgende generatie flexibele toestellen heeft men dan een voorsprong, zodat ook de minder bemiddelde smartphone-bezitter zijn scherm kan gaan opvouwen.

Opvallende deelnemers aan de concurrentiestrijd op dit gebied zijn onder meer Samsung met de Galaxy Flex, die een extra groot scherm heeft dat in ingeklapte toestand niet zichtbaar is, en Huawei met de Mate X, met het volledige scherm aan de buitenzijde van het toestel. Ook interessant is het vrij onbekende Royole met de Flexpai, en Xiaomi met een toestel dat nog geen naam heeft maar waarschijnlijk twee keer kan worden opgevouwen. Ook merken als Oppo en ZTE doen een duit in het zakje.

Al met al lijkt er binnen afzienbare tijd een grote hoeveelheid opvouwbare smartphones beschikbaar te zijn. Alleen de prijs is vooralsnog niet om over naar huis te schrijven: zo kost de Galaxy Flex waarschijnlijk zo’n 2.000 euro en is de Mate X later dit jaar te koop voor 2.300 euro. We moeten dus nog wel even geduld hebben. Misschien in de tussentijd nog even kijken naar een nieuwe Samsung bij KPN?

Volgende bericht: Op het vliegveld van Lyon parkeren robots jouw auto