Samsung presenteert Galaxy Z Fold 5 en Flip 5

Opvouwbare smartphones zijn nog steeds geen gemeengoed, maar Samsung blijft lekker aan de weg timmeren met de deze week onthulde Galaxy Z Fold 5 en Galaxy Z Flip 5. De Fold 5 betreft een verticaal openklappend model dat erg lijkt op zijn voorganger, maar dan met een aanzienlijk groter 3,4 inch scherm aan de buitenzijde. Ook onder de motorkap zijn er verbeteringen: zo gebruikt het toestel de razendsnelle en energiezuinig Snapdragon 8 Gen 2, wat de batterijduur ten goede zal komen.

Verder is het scharnier van de Z Fold 5 verbeterd ten opzichte van zijn voorganger: de twee schermhelften vallen nu helemaal plat op elkaar, wat netter oogt en 2 millimeter aan dikte scheelt. Qua camera, scherm en accu-inhoud is er overigens weinig veranderd. De Z Galaxy Z Fold 5 is beschikbaar voor adviesprijzen vanaf 1199 euro.

De Flip 5 vouwt horizontaal open en beschikt aan de buitenkant over een smal 6,2 inch scherm, terwijl hij binnenin voorzien is van een rechthoekig 7,6 inch scherm. Ook de Z Flip 5 gebruikt de vernieuwde Snapdragon-chip met verbeterde accuduur, evenals het nieuwe scharnier. Verder is het scherm met 1.750 nits een stuk helderder geworden, maar is de camera-setup hetzelfde gebleven. De Z Flip 5 is beschikbaar voor prijzen vanaf 1.899 euro.

Volgende bericht: LG Duobo: een high-tech koffiecupmachine