Gadgets als relatiegeschenk: wat geeft jouw bedrijf weg?

Relatiegeschenken zijn er in allerlei soorten en maten. De een is op zoek naar een grappig hebbedingetje voor een grote groep klanten, terwijl de ander iets unieks aan een paar speciale klanten of werknemers wil geven. Zo kun je bijvoorbeeld een boel pennen bestellen, of juist kiezen voor een wat duurdere Bluetooth-speaker.

Kantoorartikelen doen het altijd goed

Pennen, blocnotes en andere kantoorbenodigdheden blijken altijd erg in de smaak te vallen als cadeau. Het feit dat een geschenk zo eenvoudig is, zorgt ervoor dat de kans groot is dat het vaak gebruikt gaat worden. Als je daar dan ook nog je eigen naam of logo op hebt laten drukken, wordt een relatie nog regelmatig aan jouw bedrijf herinnerd.

Een jas met opdruk

Wil je toch liever een ander geschenk geven, dan kun je kleding cadeau doen. Laat bijvoorbeeld een mooie en functionele jas bedrukken met het logo of de naam van jouw bedrijf. Vaak is zo’n jas heel geschikt om weg te geven aan medewerkers, die ‘m misschien ook zullen dragen in hun vrije tijd. Heb je meteen een stukje gratis reclame.

Kies een echte gadget

Je kunt er ook voor kiezen om een geschenk te geven aan een kleinere groep van klanten. Per persoon heb je dan een ruimer budget tot je beschikking en kun je net even wat meer uitpakken. De allernieuwste gadgets doen het dan vaak erg goed. Wij hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet.

#1 Altijd een schone telefoon

Zo is er bijvoorbeeld een reinigingsapparaat voor je mobiel in de vorm van een broodrooster. Door middel van 5 UV-leds worden de bacteriën op smartphones gedood. Het apparaat doet tegelijkertijd dienst als telefoonoplader en Bluetooth-speaker. Iets dergelijks is natuurlijk duurder dan een pen of jas, maar je geeft dan ook echt een uniek item weg, waarmee je klanten enorm kunt verrassen.

#2 Exclusieve Bluetooth-gadgets

Vind je een Bluetooth speaker-eigenlijk al iets te gewoon en zoek je naar net wat meer? Er zijn tegenwoordig ook allerlei andere Bluetooth-gadgets verkrijgbaar. Zoals een muts die je lievelingsmuziek laat horen als je hem over je oren trekt. Zo’n zelfde soort werking heeft de Bluetooth-zonnebril, die kleine luidsprekers bevat die in de pootjes verwerkt zijn. En wist je dat er ook Bluetooth-handschoenen verkrijgbaar zijn? Dergelijke handschoenen zijn voorzien van touchscreen vingertoppen en een Bluetooth-ontvanger.

#3 Een drone

Het lijkt misschien een beetje ver gaan om een drone weg te geven als relatiegeschenk. Maar het ligt er maar net aan wat deze klant voor jou betekent en – ook niet onbelangrijk – wat hij je heeft opgeleverd. Misschien heb je wel enorme deal gesloten waar je de andere partij flink voor wilt bedanken. Kies alleen niet voor een drone van een paar tientjes, want dan weet je zeker dat je rommel weggeeft.

Je ziet het: op het gebied van relatiegeschenken kun je veel kanten op: van redelijk standaard pennen tot aan de meest exclusieve gadgets. Aan jou de keuze om te bepalen waar je jouw klanten of personeel dit jaar mee blij gaat maken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Igopromo.

Volgende bericht: De hangende avocadotenten van de Nederlandse kunstenaar Dre Wapenaar