Gebruik jij de app van je zorgverzekering al?

In de voortdurend veranderende wereld van technologie is het vanzelfsprekend dat ook zorgverzekeringsmaatschappijen niet stil blijven staan. Zo is de mobiele app van je zorgverzekeraar echt een fijn hulpmiddel dat vaak nog niet door iedereen is ontdekt. Veel verzekeraars hebben hun app uitgerust met handige functies en voordelen die de toegang tot zorg en informatie een stuk makkelijker maken.

Al je informatie op één plek

De app van je zorgverzekeraar fungeert vaak als informatiepunt voor al je zorgbehoeften. Zo kun je eenvoudig je polisvoorwaarden raadplegen, zoals premies, eigen risico en dekking. Op deze manier kun je altijd goed in de gaten houden of je verzekering nog bij je past en heb je inzicht in wat je zorgkosten zijn.

Zorgverleners opzoeken

Naast inzicht in je gemaakte zorgkosten biedt een zorgverzekeringsapp de mogelijkheid om zorgverleners te vinden. Je kan bijvoorbeeld eenvoudig zoeken naar ziekenhuizen, artsen, apotheken of andere zorginstellingen in de buurt. Dit scheelt weer telefoontjes en ongemakkelijke gesprekken over eventuele kosten.

Declareren van je zorgkosten

Misschien wel de handigste functie van je zorgverzekeringsapp is de mogelijkheid om zorgkosten snel en eenvoudig te declareren. Waarom is dit handig:

  1. Papierwerk is verleden tijd: de app zorgt ervoor dat je niet meer aan de slag hoeft met papieren declaratieformulieren. Dit scheelt natuurlijk ook weer een ritje naar het postkantoor.
  2. Gemak: declareren via de app is super snel. Je kunt gewoon een foto maken van je zorgnota en deze uploaden. De nota komt zo direct binnen bij je verzekeraar.
  3. Updates: de app geeft je berichten over je ingediende declaraties. Zo word je op de hoogte gehouden van de voortgang en weet je meteen wanneer er een betaling is verwerkt.
  4. Sneller betaald: omdat de verwerking van digitale declaraties efficiënter is dan het verwerken van papieren nota’s, ontvang je vaak je terugbetaling een stuk sneller.
  5. Overzicht: in de app kun je al je declaraties inzien en bijhouden. Dit geeft je een duidelijk overzicht van welke kosten al zijn gedeclareerd en welke nog in behandeling zijn.

Kies de juiste zorgverzekering en zorgverzekeraar

Mirjam Prins zorgverzekering-expert bij Independer: “Via veel apps kun je direct communiceren met je zorgverzekeraar. Dit is handig als je bijvoorbeeld vragen hebt over betalingen, je polis of andere zorgzaken. Vaak kom je direct met een medewerker in gesprek. In je chat kan je ook direct documenten en foto’s uploaden wanneer dat nodig is.”

Als je nog geen gebruik hebt gemaakt van de app van je zorgverzekering, is dit het perfecte moment om te beginnen. Vergeet ook niet dat het einde van het jaar het ideale moment is om je zorgverzekering te vergelijken. Zo kan je goed beoordelen of jouw huidige zorgverzekering nog steeds aan jouw behoeften voldoet. En misschien kun je zelfs geld besparen en zorgen voor een betere dekking in 2024.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Independer.

Volgende bericht: De Ascento Pro robot op wielen kan traplopen