KLIC-meldingen: veilig graven met Mister KLIC

Als je in Nederland met een machine gaat graven ben je verplicht om een KLIC-melding te doen. Na zo’n melding krijg je informatie over de kabels en leidingen die in de grond liggen op de plek waar je aan de slag gaat, zodat je kunt zien waar je veilig kunt graven. Met de innovatieve Nederlandse webapp Mister KLIC is het heel makkelijk om KLIC-meldingen te doen, te beheren, te bekijken en te exporteren.

Al je KLIC-meldingen worden getoond in een handig overzicht, dat je direct laat navigeren naar de moderne vector-kaartviewer voor in het veld. KLIC-meldingen zijn in te delen in projecten, toe te wijzen aan gebruikers en te exporteren via WFS en WMS. Omdat iedereen binnen je organisatie toegang heeft tot de KLIC-meldingen kan dat een heleboel belletjes, appjes en mailtjes gaan schelen.

En werk je in tekensoftware? Dan kun je de KLIC-meldingen downloaden als DXF en DWG voor het gebruik in AutoCAD, Revit en andere tekenprogramma’s. Ook handig zijn de mogelijkheden om proefsleuven te registreren en een dossier aan te leggen met de maatregelen die je neemt om veilig te graven, zoals geregeld in WIBON-wet en de richtlijn CROW-500. Veilig graven wordt dus een stuk eenvoudiger met Mister KLIC.

Volgende bericht: Linka Lasso: het slimme kettingslot