Google kondigt goedkope Chromebook aan

De eerste Chromebook van Google en Samsung was een interessante computer die met name opviel door een lage prijs en het besturingssysteem Chrome OS, waarmee het gebruik van de cloud naar een hoger niveau werd getild. Inmiddels was het apparaat wel aan een update toe. De gisteren aangekondigde opvolger heeft een zeer laag prijskaartje voor niet onaardige specificaties: voor slechts 250 dollar krijg je een 11.6 inch (1366 x 768 pixels) laptop met een dual-core Samsung Exynos 5 processor, 2GB RAM en 16GB flash geheugen.

Bovendien ontvang je daarnaast 100GB aan Google Drive opslag, zodat je probleemloos een boel gegevens in de cloud kunt bewaren. Gelukkig maar, want met de 16GB aan intern opslaggeheugen zou bijna niemand het lang kunnen redden. De batterijduur van het apparaat is prima: gemiddeld houdt hij het zo’n 6,5 uur uit op een volle accu. Voor een apparaat in deze zeer lage prijsklasse is dat zeker niet onbehoorlijk.

Over het uiterlijk zijn wij alleen niet heel erg te spreken. We begrijpen dat er bezuinigd moest worden op de te gebruiken materialen, maar het geheel voelt nu toch wel behoorlijk plastic-achtig en budget aan. Dat geldt ook voor de goedkope scharnieren. Daar staat tegenover dat de Chromebook vrij smal is en ook in opgevouwen toestand een behoorlijk dun profiel heeft.

Al met al is de nieuwe Chromebook gezien zijn prijs van 250 dollar een behoorlijk prima apparaat. Je gaat er uiteraard niet stevig op kunnen gamen, maar voor het verwerken van teksten, het nodige browsen op het web en het bekijken van video’s volstaat het apparaat zeker.

Wanneer de nieuwe Chromebook naar Nederland komt is vooralsnog onbekend. Wat ons betreft mogen Google en Samsung daar haast mee maken, want wij kunnen ons voorstellen dat menigeen wel interesse heeft in zo’n goedkope computer. Bekijk de video voor een uitgebreidere blik op de nieuwe Chromebook.

Volgende bericht: Achtervolging met radiografisch bestuurbare auto’s