Xbox Series S en X zijn vanaf november te koop voor 299 en 499 euro

Voor gamers breken er de komende maanden interessante tijden aan: zowel Microsoft als Sony lanceert dit najaar een nieuwe console, die beiden in verschillende uitvoeringen op de markt worden gebracht. Microsoft heeft deze week bekendgemaakt dat de Xbox Series S en Series X vanaf 10 november te koop zullen zijn voor de adviesprijzen van 299 euro en 499 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=fYtJWIxt3-M

De Series S is ondanks zijn lage prijs en compacte formaat een behoorlijke krachtpatser die de nieuwste games snel laadt dankzij de ingebouwde 512GB SSD-schijf. Ook de acht processorkernen op 3,8 GHz en 10GB RAM zijn niet verkeerd. De spellen worden op het apparaat niet in 4K weergegeven – dat is enkel mogelijk op de Series X – maar toch op een prettige 1440p en met 120 FPS.

Voor de Series X, die dezelfde games speelt als de Series X, wordt alles uit de kast gehaald: 1TB aan SSD-opslag, 16GB RAM en een snelle videokaart. Als je over een 4K-televisie beschikt is de Series X een stevige aanrader, maar het prijsverschil van 200 euro zal voor velen een belangrijke overweging zijn om toch voor de Series S te kiezen.

Volgende bericht: Lucid Air: een elektrische auto met 800+ kilometer bereik