Google lanceert twee nieuwe Pixel smartphones en de Pixel Go laptop

Op een hardware-evenement van Google in New York werd gisteren een smartphone onthuld waarover al een hoop was gelekt: de Pixel 4, evenals zijn grotere broer de Pixel 4 XL. Verder werd onder meer voor het eerst een betaalbare laptop in de Pixel-reeks onthuld.

Pixel 4 & Pixel 4 XL

De Pixel-phones hebben beiden een OLED-scherm met een hoge 90Hz refreshrate, variërend in grootte van 5,7 inch tot 6,3 inch. Wat betreft hun chip zit het wel snor: het betreft de Snapdragon 855 processor in combinatie met 6GB aan RAM. Vooral vernieuwend is de geïntegreerde Soli-chip, die je de smartphone met handgebaren laat bedienen en andere vernuftige snufjes biedt. Het is jammer dat de Pixel-smartphones niet direct in Nederland worden aangeboden, dus je moet je heil zoeken in een importversie uit een ander land.

Pixel Go

De Pixel Go is de eerste Chromebook van Google in de Pixel-lijn die een enigszins redelijk prijskaartje heeft: met 649 dollar voor een laptop met een 13,3 inch scherm en een gewicht van 0,9 kilogram is de prijs zeer aardig, zeker gezien de accuduur van zo’n twaalf uur. Hij start volgens Google in minder dan een seconde op en beschikt over een toetsenbord met backlight. Ik kan me zo voorstellen dat dit best een hit kan gaan worden.

https://www.youtube.com/watch?v=rhKm-H8Cb7k

Volgende bericht: Robothand van OpenAI leert zichzelf hoe een Rubik’s Cube werkt