Innovatief scheren: zo maak je van elke scheersessie een succes

Je kent het wel: je begint aan je scheersessie en je voelt na een een paar snelle scheerbewegingen – met een vaak net iets te bot of verroest mesje – de huidirritatie al opkomen. Van ingegroeide haren en een onsuccesvolle trim tot een wastafel bedolven onder haartjes; scheren is en blijft een behoorlijk karwei. En dat is nu precies waar technologie een handje kan helpen. Hoe precies? Dat lees je hieronder.

Verwarmde scheermessen
We zijn in het tijdperk beland waarin tech letterlijk alles makkelijker en aangenamer maakt. Zo biedt Gillette bijvoorbeeld verwarmingsstrooktechnologieën om een luxe scheerbeurt vanuit huis mogelijk te maken: met één druk op de knop biedt het apparaat verzachtende warmte en de meest geavanceerde mesjes die het werk doen. Een soort warme-handdoek-sensatie, terwijl je jouw huid haarvrij maakt zonder de boel geïrriteerd achter te laten. Uiteraard is het apparaat helemaal smart: je kunt rekenen op magnetisch koppelen en draadloos opladen.

Innovatief oldskool
Scheermessen die alles hebben wat je wilt, en niets hebben wat je niet wilt: de klassieke safety razors, een scheermes met enkelvoudig mes, zijn helemaal terug. Maar dan wel in een innovatief jasje. Kies je voor duurzaam? Ga dan voor een roestvrijstalen uitvoering die eindeloos meegaat. Of waag je aan scheren met hybride ontwerpen, waarbij je per dag bepaalt of je met één, twee of drie messen scheert. Met de moderne safety razors zijn bultjes, huidirritaties en ingegroeide haren gegarandeerd passé.

Iedereen wil een baardschort 
En wanneer we iedereen zeggen, bedoelen we ook echt ie-der-een. Niets vervelender dan elke keer weer, vlak voordat je de deur uit gaat, elk haartje stuk voor stuk op te moeten ruimen omdat ze alle kanten op zijn gefladderd. Je doet ‘m om je nek en aan de andere kant bevestig je ‘m met zuignappen aan de spiegel tegenover je. Je hoeft je nu alleen nog maar te focussen op de perfecte trim, zonder dat je recht boven de wasbak hoeft te hangen. Thank us later.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Kruidvat.

Volgende bericht: Walkolution: een loopband om tijdens het werken te wandelen