Met een sim only abonnement kun je flink geld besparen

Bellen wordt steeds goedkoper: de gemiddelde Nederlander betaalt steeds minder voor zijn of haar telefoonabonnement. Toch is dat ook een valkuil, want soms lijkt het alsof je een zeer voordelige deal hebt gesloten, maar is de kans groot dat je nog veel voordeliger zou kunnen bellen. De meeste mensen kiezen namelijk voor een totaalabonnement: de combinatie van een telefoon met een bel- en internetbundel. Omdat je ook maandelijks een afbetaling op het toestel doet, worden je maandelijkse kosten hoger dan nodig is. Kijk daarom eens of een sim only abonnement iets voor jou is. Dit is een goede manier om te besparen op je belkosten, zonder dat je hoeft in te leveren op de omvang van je bundels.

Met sim only bel je goedkoper

Een abonnement voor je toestel sluit je vaak voor één of twee jaar af. Na deze periode, krijg je vaak weer een nieuw model. Het is leuk om altijd een nieuw toestel te hebben, maar natuurlijk ook erg prijzig. Kies je namelijk eens voor een goede telefoon, dan kun je het apparaat vele jaren gebruiken. Je hoeft dan ook slechts een sim only abonnement te nemen, waardoor je per maand fors bespaart. Je kunt gaan voor een uitgebreid pakket met veel belminuten en vele gigabytes aan internet. Ben je een bescheiden telefoongebruiker, dan kan een abonnement van enkele euro’s per maand voldoende zijn.

Vergelijken is besparen

Het is zonde om meer voor je abonnement te betalen dan nodig is. Vandaar dat het de moeite loont om na afloop van je termijn telefoonproviders te vergelijken. Dit hoeft niet veel werk te zijn, want je kunt naar een gerenommeerde vergelijkingssite gaan. Hier is al het werk al voor je gedaan, zodat je alleen maar hoeft te checken wat voor jou de beste deal is. Sterker nog, op vergelijkingssites vind je vaak aanbiedingen die je zelf niet had kunnen bedingen. Bekijk daarom de mogelijkheden om te zien hoe jij een mooie besparing kunt doorvoeren.

Wie regelt het overstappen?

Soms willen mensen geen nieuw abonnement afsluiten omdat men graag het nummer wil behouden dat men al jaren gebruikt. Als je tegenwoordig overstapt, kun je het oude nummer echter gewoon gratis meenemen. Je kunt dat op eenvoudige wijze aangeven bij de aanvraag van je nieuwe abonnement, waarna alles voor je wordt geregeld. Zo is de overstap naar een nieuw abonnement zeer eenvoudig te maken en kun je direct beginnen met besparen. Veel eenvoudiger wordt het niet.

Volgende bericht: Wat we kunnen verwachten van de iPhone 14