Wat we kunnen verwachten van de iPhone 14

Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple dit najaar een nieuwe versie van de iPhone lanceert, die bijna vanzelfsprekend de naam iPhone 14 zal dragen. Volgens analisten en ingewijden kunnen we rekenen op een aantal verbeteringen, maar is er slecht nieuws voor mensen met kleine handen.

De vorige upgrade

De iPhone 13 was een vrij beperkte upgrade ten opzichte van de iPhone 12. Zo bleef de behuizing nagenoeg hetzelfde, evenals het scherm. Wel was er een kleinere notch, een nieuwere, snellere chip – de A15 Bionic – en werd de batterijduur net ietsje beter. De hoop is dat de iPhone 14 een steviger aantal features verbetert.

Behuizing

Er gaan geruchten dat de iPhone 13 Mini niet terugkomt in de nieuwe line-up. Dit is jammer voor mensen met kleine handen, maar een logische keuze: de kleine iPhone was geen enorm succes en de meeste mensen willen tegenwoordig een groter scherm. De afmetingen van 6.1 inch en 6.7 inch van de iPhone 13 en iPhone 13 Pro Max blijven waarschijnlijk gehandhaafd. Verder lijkt er aan de behuizing lijkt niet veel te veranderen, behalve dat het camera-eiland meer verzonken in het toestel kan komen te liggen.

Scherm

Er is mogelijk sprake van het verdwijnen van de notch en de introductie van een selfie-camera onder het scherm. Dat zou menigeen erg blij maken, want de forse rand aan de bovenzijde van het toestel is velen een doorn in het oog. Tenslotte is het mogelijk dat het 120HZ LTPO scherm dat in de iPhone 13 Pro en Pro Max zit ook in de standaard iPhone 14 terechtkomt.

Overig

Verder wordt er uiteraard gesproken over een vernieuwde chipset, die hoogstwaarschijnlijk de naam A16 Bionic Chip gaat krijgen. Ook zou het goed kunnen dat het simkaartslot gaat verdwijnen, zodat er enkel nog van virtuele simkaarten gebruik gemaakt kan worden. Tenslotte kunnen we rekenen op een verbeterde accu, wellicht een aantal nieuwe kleuren en de introductie van de ondersteuning voor het snellere WiFi 6E.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Ben.

Volgende bericht: Toilet met vacu├╝mtechnologie bespaart 90 procent aan water