Neem geen risico, kies liever kleine SD-kaarten (adv)

De ware gadgetfan is uiteraard altijd op zoek naar nieuwe gadgets. Vaak houdt dat in dat er wordt gekeken naar betere versies van reeds langer bestaande apparatuur of accessoires. Je raadt het al, voor deze nieuwe wijn in oude zakken wordt meestal de hoofdprijs betaald. En nee, dat is vaak helemaal niet nodig. Geheugenkaarten met high-end specificaties zijn bijvoorbeeld voor de meeste gebruikers niet nodig. Meer, sneller, beter en dus duurder: trap er niet klakkeloos in.

Afzonderlijke kaarten

Wie een geheugenkaart gebruikt om standaard foto’s op te slaan, heeft meestal geen high-end SD-kaart nodig. Zo’n kaart is hooguit handig als je veel grote bestanden opslaat, maar vaak is het slimmer om meerdere kaarten met een kleinere capaciteit te kopen dan een enkele joekel van een SD-kaart. Immers: stel je raakt deze ene SD-kaart kwijt of hij raakt beschadigd. Wat dan? Ook komt het niet vaak voor dat men foto’s van een enkel onderwerp maakt. Een SD-kaart voor elk afzonderlijk thema is dan handiger.

Handiger

Als je dus denkt dat een kaartje met forse capaciteit en een optimale lees- en schrijfsnelheid de juiste keuze is, think again. Het bewijs kun je gewoon zelf berekenen. Neem een nieuwe SD-kaart met de meest grote capaciteit en check de prijs online. Deel die capaciteit vervolgens door 2 of 4 en ga online op zoek naar geheugenkaarten met die capaciteit, noteer de prijzen en vergelijk het bedrag en de capaciteit. Voilá, met meerdere kaarten ben je ongeveer even duur uit, maar je verdeelt wel de risico’s.

Volgende bericht: Naturecruiser: een schitterende Nederlandse woonboot op zonne-energie