Nokia Lumia 710

Eerder kon je op Fresh Gadgets al meer lezen over de Nokia Lumia 800, maar vorige week werd ook de Nokia Lumia 710 gepresenteerd. Dit toestel heeft bijna dezelfde specificaties, waaronder de 1,4 GHz processor, maar is wel iets ronder, groter en lichter. Het toestel heeft afmetingen van 19x62x13 mm en weegt slechts 126 gram. Verder heeft de Nokia Lumia 710 een camera met 5 megapixel en een kwalitatief hoogwaardige Carl Zeiss lens.

Ook is het leuk dat er voor het toestel meerdere covers te krijgen zijn, waardoor je hem kunt aanpassen aan je eigen stijl. Qua technische specificaties is het tot slot goed om te weten dat de Lumia 710 een 3,7 inch TFT touchscreen heeft. Dankzij de Clearblack technologie van het scherm kun je zelfs in de volle zon alles goed lezen.

Iedereen was natuurlijk heel nieuwsgierig naar de eerste Nokia telefoons die op Windows Phone draaien. Nokia heeft het namelijk op dit moment zwaar te verduren op de telefoonmarkt. Samsung, HTC en Apple maken daar de dienst uit, terwijl Nokia vroeger marktleider was. De Lumia smartphones moeten ervoor zorgen dat Nokia weer volwaardig mee gaat doen. Wat in ieder geval opvalt met de komst van de Nokia Lumia 710 en de 800 is dat Nokia niet meer van die truttige smartphones ontwerpt. Deze toestellen zien er echt goed uit. Dus wat dat betreft kunnen we spreken van een goede stap voorwaarts.

Volgende bericht: Astronauten spelen in het ISS