Prijzen en beschikbaarheid Xbox One en PS4 bekend gemaakt

Op de E3 gamebeurs in Los Angeles hebben Sony en Microsoft meer bekend gemaakt over hun nieuwe consoles, de Xbox One en de Playstation 4. De Xbox One zal in november van dit jaar te koop zijn voor 499 euro, terwijl de PS4, die in december uitkomt, het met een aanzienlijk lager prijskaartje van 399 euro zal doen.

xbox-one-console2

Microsoft liet verder op een persconferentie weten dat de console wordt geleverd met een draadloze controller, een 500 GB harde schijf, de verbeterde Kinect-sensor en een proefabonnement van twee weken op Xbox Live Gold. Ook krijgen Gold members voortaan maandelijks twee gratis games voor de kiezen, een service die vergelijkbaar is met Playstation Plus. Om piraterij tegen te gaan moet de Xbox One iedere 24 uur een keer verbinding maken met het internet, een maatregel die overigens niet in goede aarde valt bij de gamepers.

ps4-console2

Voor de PS4 geldt dat hij komt met een 500 GB harde schijf, een draadloze controller met touchpad en eventueel een Playstation Eye camera (voor een meerprijs van 60 euro). Ook werd bekend gemaakt dat de Playstation Plus dienst verplicht wordt voor mensen die online willen gamen, maar dat je voor single player games geen verbinding hoeft te maken met het internet. Een video van de onthulling:

https://www.youtube.com/watch?v=VpCHNE0NxoY

Volgende bericht: Apple onthult iOS7