Refurbished toestellen: populairder dan ooit

Het kopen van een refurbished apparaat is in de afgelopen paar jaar flink in populariteit toegenomen: je kunt gezien de cijfers duidelijk spreken van een trend. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een refurbished smartphone te kopen, in plaats van veel geld neer te legen voor het nieuwste van het nieuwste.

Deze trend wordt mede gevoed doordat toestellen als de iPhones van de laatste jaren van zeer goede kwaliteit zijn, waardoor de levensduur van zo’n telefoon vaak langer is dan vroeger. Als jij je iPhone na een jaar wegdoet, dan kan een ander nog makkelijk een aantal jaar plezier van het toestel hebben. Refurbished producten zijn vaak veel goedkoper, zodat je flink kunt besparen ten opzichte van de aankoop van een nieuw toestel.

Naast deze geldbesparing is de aanschaf van een refurbished product in plaats van een nieuw product ook nog eens goed voor het milieu. Bij het produceren van nieuwe toestellen komt veel CO2 vrij en worden kostbare grondstoffen gebruikt. Als mensen massaal kiezen om een bestaande telefoons te gaan hergebruiken, dan vermindert de vraag naar nieuwe telefoons, waardoor de productie ervan op een lager peil kan komen te staan. Kiezen voor een refurbished iPhone 7 is daarom aanzienlijk milieuvriendelijker dan een iPhone 11 of 12.

Bij het kopen van een refurbished iPhone is er veel mogelijk en kan er naar eigen voorkeur worden bespaard: het kan zijn dat je een krasje op de zijkant van je iPhone helemaal niet erg vindt, of misschien heb je juist liever dat je toestel er als nieuw uitziet. Bij refurbished producten kan er vaak gekozen worden uit drie verschillende categorieën. Bij de laagste categorie kies je voor ‘duidelijke gebruikssporen’: denk hierbij aan zichtbare krassen aan mogelijk de voor- en achterkant van de telefoon. Dit staat ook wel betekend als een C-Grade telefoon en is het goedkoopst. De
B-Grade telefoon heeft ‘enkele gebruikssporen’: hierbij kun je denken aan een klein krasje. Deze categorie is qua prijs de middenklasse. De beste categorie is ‘zo goed als nieuw’: een iPhone die geen enkele zichtbare gebruikssporen heeft. Dit toestel krijgt vanwege de kwaliteit een A-Grade label en is daarmee dus ook het duurst.

Een refurbished iPhone wordt altijd van binnen en buiten schoongemaakt, gerepareerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen, of je nu kiest voor een A-, een B- of een C-Grade. Een refurbished apparaat is ook niet per definitie intensief gebruikt. Vaak gaat het om een iPhone die gebruikt is als leasetoestel, showmodel of dat direct weer geretourneerd is.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Refurbished.nl

Volgende bericht: Het What’s Your Face masker bevat 2.000 gekleurde LEDs